AcasăNewsRomeo Stavarache, judecat pentru tentativa de abuz in serviciu

Romeo Stavarache, judecat pentru tentativa de abuz in serviciu

Romeo Stavarache a ajuns in fata judecatorilor din cauza unui subaltern

Primarul Bacaului, Romeo Stavarache, a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, pentru tentativa la abuz in serviciu, intr-un dosar legat de repartizarea unei locuinte catre un subaltern, potrivit DNA.

Romeo Stavarache a ajuns in fata judecatorilor din cauza unui subaltern

In acelasi dosar vor fi judecati Gheorghe Muntianu, la data faptelor sef al Serviciului administrare fond locativ si indrumare asociatii de proprietari din cadrul Primariei Municipiului Bacau, care este acuzat de tentativa la abuz in serviciu, dar si Gavril Pircu, la data faptelor director executiv al Directiei patrimoniu din cadrul Primariei Bacau, in prezent sef serviciu la Serviciul Patrimoniu, acuzat tot de tentativa la abuz in serviciu.

A semnat ca … primarul!

Potrivit rechizitoriului, in calitate de sef al Serviciului administrare fond locativ si indrumare asociatii de proprietari din Primaria Bacau, Gheroghe Muntianu „si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, repartizandu-si o locuinta din fondul locativ de stat aflata in administrarea Consiliului Local Bacau (apartament in municipiul Bacau), in vederea achizitionarii acesteia”. Prin aceasta, sustin procurorii, functionarul urmarea obtinerea, pentru sine, a unui avantaj patrimonial, respectiv achizitionarea unui apartament la un pret derizoriu, rezultat care nu s-a produs, formalitatile de vanzare-cumparare a apartamentului fiind oprite. In calitate de director executiv al Directiei patrimoniu din Primaria Bacau, Gavril Pircu a semnat pentru subalternul sau, Gheorghe Muntianu, repartitia apartamentului, iar primarul Romeo Stavarache a aprobat-o. Aceasta, sustine DNA, in conditiile in care Comisia sociala nu intocmise ordinea de prioritate a solicitantilor de locuinte si in lipsa unei hotarari a Consiliului Local Bacau prin care lui Muntianu sa-i fi fost repartizata o locuinta sociala sau din fondul locativ de stat. Gheorghe Muntianu nu a mai intrat in posesia apartamentului, pe motiv ca formalitatile de vanzare-cumparare a apartamentului au fost oprite ca urmare a demararii cercetarilor din prezenta cauza.

author avatar
National
218 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger