AcasăNewsRomanul rapit in urma cu 5 luni a dat primul semn de...

Romanul rapit in urma cu 5 luni a dat primul semn de viata

Prima inregistrare cu Iulian Ghergut, romanul rapit in aprilie, anul acesta, in Burkina Faso, de o grupare terorista, a fost confirmata de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Celula de criza constituita la nivelul MAE a confirmat, oficial, ca persoana care apare in imaginile difuzate de gruparea jihadista salafista Al-Mourabitoune este romanul Iulian Ghergut.

 

Acesta a fost rapit de celula terorista la 4 aprilie 2015 in Burkina Faso, in zona miniera Tambao, situata in provincia Oudalan, in apropierea frontierelor cu Mali şi Niger. Iulian Ghergut raspundea de securitatea minei si a fost atacat, alaturi de un sofer si un jandarm, de cinci persoane inarmate. Jandarmul si soferul au fost raniti in atacul comis in apropierea minei exploatate de Pan African Minerals, o filiala a Timis Corporation, compania omului de afaceri roman Frank Timis.

MAE a confirmat identitatea persoanei rapite si in momentul de fata studiaza autenticitatea inregistrarii in care romanul se adreseaza directorului societatii Pan African Mineral, pentru care lucra in momentul rapirii, apoi Guvernelor din România si Burkina Faso, implorand sa negocieze cu rapitorii pentru a obtine cat mai rapid eliberarea sa.

 

 

 

 

author avatar
Valentin Boeru
132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger