AcasăNewsRomanul petrece peste un an din viata in baie

Romanul petrece peste un an din viata in baie

Cea mai aglomerata si solicitanta incapere din casa

Un raport oarecum surprinzator, pentru multi, vorba lui Pastorel Teodoreanu, apa e „elementul ostil”.Un roman isi petrece, in medie, mai mult de 535 de zile din viata in baie, iar 19% dintre romani sunt nemultumiti de modul in care configuratia baii se potriveste cu stilul de viata, arata un studiu al retailerul Brico Depôt.

Cea mai aglomerata si solicitanta incapere din casa

Baia este pentru unii romani un loc de evadare, 25% admitand ca s-au retras in baie de familie, partener sau copii pentru a avea parte de ‘liniste’, in timp ce, pentru altii, este locul pentru rasfat si ingrijire, o activitate care insumeaza 9 zile pe an intr-o baie obisnuita. Alte 17 zile pe an sunt petrecute pentru a citi e-mailuri, infrumusetare si chiar pentru a asculta muzica. Acest spatiu comun creeaza si tensiuni, sotul/prietenul provocand majoritatea frustrarilor, conform declaratiilor a peste 32% dintre respondenti. 51% dintre participantii la studiu au declarat ca cel mai deranjant lucru in baie este parul lasat in orificiul de scurgere din dus/cada, in timp ce 49% nu suporta obiceiul de a nu inlocui rola de hartie igienica, iar 48% sunt frustrati din cauza altor membri ai gospodariei in ceea ce priveste cantitatile excesive de apa pe podea dupa dus/baie in cada. Studiul a aratat, de asemenea, ca baia este locul in care traim multe momente importante in viata, inclusiv conversatii intime (11%), vorbe de incurajare in fata oglinzii (24%), meditatie (22%), repere importante din viata de parinte, cum ar fi prima baie a copilului (24%), locul in care copilul a invatat sa faca la olita (14%) si chiar nasterea (1%). Baia este, de obicei, una dintre cele mai aglomerate incaperi din locuinta, iar ora 7:00 momentul cel mai solicitant, in care familiile se confrunta cu agitatia de dimineata De la spalatul in dus, barbierit si samponat, barbatii petrec in medie 32 de minute in baie in fiecare zi, iar femeile petrec 38 de minute pentru pregatire si infrumusetare.

author avatar
Andrei Coman
134 afisari

5 COMENTARII

  1. ” Românul s-a retras în baie DE familie, partener, copii, pentru a avea parte de liniște ”. Ce exprimare cretina, ” de familie etc. ”, se înțelege altceva sau nu știi ce să înțelegi. Baia de familie? Baia de partener (aici poate merge și pe gheisheala)? Baia de copii? A, da! Coman a vrut să spună ” din cauza ”. În rest, e ok, romanul se retrage în baie, are nevoie de liniște, normal. Ca să facă laba. Coman e number one.

  2. Aia cu meditația în baie e mișto. Probabil că are loc pe căcăstoare. Cât despre vorbele de incurajare în fața oglinzii, înseamnă că sunt mulți idioți prin baile românești.

  3. Cam puțin !
    Știți cât petrece un ‘roman’, în cârciumă ? Cel puțin … 16 ani, din viața, considerând că trăiește 65 de ani !

  4. Bem mult vin si ne constipa. Eu stau si mai atipesc nitel pe buda. Imbin somnul cu placerea cacarii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger