AcasăNewsRomanul Adrian Zuckerman, nominalizat de Trump ca ambasador la Bucuresti

Romanul Adrian Zuckerman, nominalizat de Trump ca ambasador la Bucuresti

Pleaca Hans Klemm, omul lui Obama, si vine Zuckerman, omul lui Trump

Presedintele Statelor Unite si-a anuntat intentia de a-l numi pe Zuckerman, care nu este diplomat de cariera, in postul de ambasador extraordinar si plenipotentiar al Statelor Unite ale Americii in Romania, arata Casa Alba.

Pleaca Hans Klemm omul lui Obama si vine Zuckerman omul lui Trump

Potrivit comunicatului Casei Albe, Adrian Zuckerman a emigrat la vasta de zece ani in Statele Unite si vorbeste fluent romana. Zuckerman este avocat, admis in baroul din New York in 1994, si partener in firma internationala de avocatura Seyfarth Shaw LLP. Anterior, el a  fost unul dintre coordonatorii pentru servicii nationale imobiliare si pentru companii la Epstein Becker & Green, PC, New York, iar mai inainte coordonator pentru proprietati imobiliare la Lowenstein Sandler, LLP, New York. De asemenea, el a ocupat functia de presedinte al unui juriu de selectie judiciara al unei instante civile si de arbitru pentru Consiliul Imobiliar din New York. Activ in initiative filantropice si educationale, Andrei Zuckerman este si membru al consiliului de administratie al Kids Corp  si face parte din consiliul absolventilor New York Law School (Facultatea de Drept din New York). Are diploma preuniversitara de la Massachusetts Institute of Technology si a obtinut diploma in drept la New York Law School. De notat ca Zuckerman nu este diplomat de cariera, asa cum este actualul ambasador al SUA la Bucuresti, Hans Klemm. Klemm a preluat aceasta functie in 21 septembrie 2015. Anterior, a fost director general interimar la Departamentul de Stat, principalul reprezentant al SUA la Forumul Cooperare Economica Asia-Pacific APEC (Asia Pacific Economic Cooperation Forum), coordonator al tuturor programelor civile si militare in domeniul statului de drept, desfasurate de SUA in Afganistan, ambasadorul SUA in Republica Democrata Timorul de Est. Potrivit procedurii, Zuckerman urmeaza sa fie audiat de Comsia pentru Relatii Exrterne din Senatul american. Daca nominalizarea sa va fi aprobata, ea va fi supusa votului in plen al Senatului. Luna trecuta, ministrul roman de Externe, Teodor Melescanu, spune ca Hans Klemm va fi inlocuit de un vorbitor de limba romana dar nu i-a dezvaluit identitatea. Ieri, Melescanu a apreciat ca venirea lui Zuckerman va consolida Parteneriatul strategic dintre Romania si SUA.

 

author avatar
Tudor Borcea
500 afisari

4 COMENTARII

  1. Român, da, Zuckerman e român, get – beget și daco-get, Zuckerman e român, sigur că da, cum să nu? Zuckerman e român, și ne va iubi și el, mult, românul Zuckerman.

    • Ma daca stie romana clocote nationalismul in el. Abia astept sa consolidam relatiile cu americanii, in care americanii sa bona si sa ne viziteze apoi da metgem sa-i vizitam in care americanii americani de vita nobila sa ne ajute la scitul anticoruptie apoi sa bem vin si sa depanam amintiri si sa scapam de oculte pt a ne putea bucura fiecare de cat mai multe femei. E cumva ruda cu domnu de la Facebook? Sau e doar o asemanare nefericita de nume?

  2. Pana la la urma stimati ficiori compatrioti luptatori in neam și țară decat un mare roman ca primarul din Balti mai bine un mare japonez ca ambasadorul din Basarabia care vorbea in romaneste iar primarul a cerut translator de rusa, Davai harasho tavaresi pt un ciclu de romana din basarabeana iti trebuie un curs de 12 ore, pe cand pt un curs de romana pt un japonez se time cam in 10 ani mii de ore…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger