AcasăNewsRomanilor li s-a pus pata pe sistem!

Romanilor li s-a pus pata pe sistem!

Tot mai mulți tineri se înscriu la Academia de Poliție

Dupa cum stau lucrurile inca de la inceput de an, se pare ca angajatii de la „resurse umane” din cadrul institutiilor care apartin de domeniul sigurantei nationale trebuie sa-si ia gandul de la concediu, cel putin pentru o buna vreme de acum inainte.

Tot mai multi tineri se înscriu la Academia de Poliție

Si asta pentru ca, mai nou, romanilor pare sa li se fi pus pur si simplu pata pe structurile de forta sau de „intelligence”, repezindu-se sa se angajeze in sistem. Asa ca, de exemplu, pentru admiterile la academiile de profil din acest an se anunta inscrieri record, asa cum nu au mai fost niciodata. In plus, „vanand” locurile pe care le vor lasa libere cei care vor profita de actuala baza de calcul a pensiei si vor alege sa-si puna uniformele in cui, multi civili se intereseaza deja disperati cum se pot angaja „din sursa externa” la MAI, MApN sau alte structuri.

Inscrieri record!

Cert este ca tot mai multi tineri se pregatesc intens pentru a intra la academiile sau scolile de subofiteri care sa le asigure, dupa absolvire, stabilitatea unui post in sistem. Pana atunci insa, multi dintre ei isi fac griji nu din cauza invataturii propriu-zise, ci a probelor de conditie fizica, unele care se anunta tot mai dificil de trecut, mai ales ca sunt si eliminatorii. Chiar si asa insa, este de asteptat ca la inscrierile de anul acesta pentru a urma cursurile „pepinierilor” de jandarmi, politisti, pompieri sau militari profesionisti sa se bata toate recordurile de pana acum, cu mai multi candidati pe un loc decat la Medicina sau la Drept!

Presiunea civila

Culmea este ca nu toti vor sa urmeze acest curs, preferand sa se intereseze cand se va da drumul in MAI sau MApN la angajarile din sursa externa. Iar sperantele civililor care vor sa imbrace uniforma sunt alimentate si de calculele privind valul de pensionari care va urma, odata cu intrarea in vigoare a noii baze de calcul a pensiei, una mai mult decat avantajoasa pentru cei care au indeplinit varsta legala.

author avatar
Toni Matei
725 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger