AcasăNewsRomânilor li s-a pregătit un plan de austeritate. Ce măsuri au propus...

Românilor li s-a pregătit un plan de austeritate. Ce măsuri au propus guvernanții

premierulRomânilor li s-a pregătit un plan de austeritate. Ce măsuri au propus guvernanții

Premierul Nicolae Ciucă a cerut măsuri care să reducă cheltuielile cu cel puțin șase procente. Ministerul Finanțelor Publice i-a pregătit deja un plan de austeritate, pe care l-a făcut public miercuri, 12 aprilie, cu câteva zile înainte de Paște.

Termenul până la care toți miniștrii trebuiau să îi trimită premierului un plan prin care se pot reduce cheltuielile era miercuri, 12 aprilie.

Plan de austeritate, pentru reducerea cheltuielilor

Premierul a trimis o circulară în care le-a cerut miniștrilor să identifice măsurile corecte prin care să reducă cu 6% cheltuielile, fără să afecteze investițiile.

Având în vedere obligația Guvernului de a conduce politica fiscal bugetară în mod prudent și de a gestiona resursele și obligațiile bugetare, precum și riscurile fiscale, de o manieră care să asigure sustenabilitatea poziției fiscale, este necesară adoptarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare.

În acest context, vă rugăm să dispuneți reevaluarea fondurilor aprobate prin legea bugetară anuală pentru instituția pe care o conduceți și să identificați măsuri ce pot fi adoptate, inclusiv prin acte normative, care să conducă la diminuarea prevederilor bugetare cu cel puțin șase la sută din totalul creditelor bugetare aprobate, fără afectarea investițiilor, indiferent de sursa de finanțare, a cheltuielilor aferente proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile și din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Măsurile identificate vor fi transmise Guvernului până cel târziu la data de 12 aprilie 2023”, se arată în document.

Singurele variante pe care România le are sunt tăierea salariilor sau concedierile

Solicitarea premierului vine după ce Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat o gaură la buget de 20 de miliarde de lei. Marcel Boloș a propus reducerea salariilor bugetarilor, reducerea numărului bugetarilor, taxe și impozite mai mari și încasare mai bună la bugetul de stat.

În afară de măsurile propuse de fiecare ministru în parte, un plan de reducere a cheltuielilor este pregătit și de Ministerul Finanțelor Publice.

Printre măsurile propuse în acest plan de austeritate amintim:

interzicerea majorărilor salariale
înghețarea angajărilor la stat
eliminarea sporurilor acordate în pandemie
reducerea cheltuielilor cu bunurile și serviciile
limita lunară de cheltuieli pentru ministere
interzicerea cumulului pensie salariu la stat

author avatar
Andreea Vlad
2.139 afisari

31 COMENTARII

  1. „reducerea numărului bugetarilor”, da, dar selectarea sa se faca de jos in sus.Nu angajatorul sa hotarasca, singur, pe ochi frumosi, ci colegii sa propuna, anonim (stiu ei mai bine cine nu munceste).Cei care au cele mai multe voturi negative, sa plece.
    Sa plece cei cu sanctiuni, cei care in mod frecvent nu isi indeplinesc atributiile de serviciu.

  2. ÎNTREBARI NEVINOVATE:

    – De ce nu aplică IMPOZITUL PROGRESIV ???
    – Ce SUME au fost plătite ÎN AVANS, prea dra(c)gilor parteneri, pentru armamentul, pe care ,,vânzătorii” îl livrează DIRECT UCRAINEI ? Sigur, dacă sunt !
    – Cred că scapă de SFÂNTA PEDEAPSĂ, pentru TRĂDARE ?

    • Pentru că bagă miliarde de euro în războiul din Ukraina fără să întrebe poporul și pe ascuns, pentru că le-a asigurat mai multe gratuități (care costă) refugiaților ukrainieni decât le asigură persoanelor nevoiașe din România, pentru că în loc să încurajeze fermierii români de la care colectează dări încurajează comerțul cu cereale ukrainiene dar fără nici-un fel de taxe, pentru că bagă miliarde în armament american pe care-l plătim acum dar îl vom primi după ce se va termina cel de-al treilea război mondial care încă n-a început oficial. Dar ne cere austeritate tot nouă, cetățenilor țării. Hoții nu trec la austeritate.

  3. Auzi ba maciuca proasta si analfabeta functional, dar miliardele alea de $ pe care le-ai dat in avans pt. armament sin 2019 pina azi apr.2023 si nu a venit nici macara fier vechi ruginit pina-n ziua de azi cu alea cadou cum ramane??Inca mai vreti sa dati in avans alte miliarde pt avioane F35 pe care n-o sa le vedeti niciodata?!! Cu astea cu ramane ba tradatori nenorociti?Aruncati cu miliarde in avans pe fier vechi in loc sa opriti hemoragia asta nebuna, da in schimb bagam austeritate ce e mai drag FMIului”! fmm de jeguri tradatoare!

  4. // Romanu’ … mare drag are / sa-l poope’n coor pre strain
    Si sa-l tufleasca pe-al sau// … Grigore Vieru

      • barbule, din respect pt matale ca esti intelectual fin:
        Ia-o tu ‘nainte, bre
        Si cand o sa invii si tu, odata cu occidentu’, sa ne spui cum a fost.

  5. sa bage ca taiem porcu’ de ciuca! l-am fi taiat si pe tasu’ da vechea hahlera comunista a mirosit cum sta treaba si s-a tirat inainte sa vina ignatul!

  6. „Plan de austeritate, pentru reducerea cheltuielilor”
    Avem niste minuni de politicieni, pentru ca asta auzim de 25 de ani incoace, reducerea cheltuielilor si planul de austeritate…

  7. Sunt institutii cu 10% cu cumul pensie +salariu. Judecatori reangajati, militari, civili pastrati inca 3 ani ( iau si pensie) si funct cu statut special
    Poate are legatura si cu jalonul pensii speciale.

  8. Acesti guvernanti incompetenti,hoti,pai cine putea sa fure, sa ” evapore ” din Buget 20 de miliarde de lei ? pensionarii,soacra-mea ? Ba tampitilor,alataieri citeam in ziar despre cum mafiotii,spagareii care conduc Curtea de Conturi,” lucreaza ” impotriva statului,favcorizeaza hotia,jaful,tampitii dela ANAF,alti hoti,alt ispagari,este dovedit,” pierd ” zilnic,anual miliarde de lei neincasati dela marii evazionisti. Toata lumea stie,si voi va faceti ca ploua.Inseamna ca aceste doua institutii nu fac altceva decat sa execute ce li se porunceste,dela voiporneste raul,voi il patronati.

  9. O guvernare incompetenta și trădătoare care a adus țară în colaps.N-a făcut nimic din programul promis ,toată activitatea a fost o ratare a proiectelor propuse :nu am fost admiși în Schengen,s-au falimentat fermierii și societăți comerciale ,se pregătește înstrăinarea altor întreprinderi de stat de importanta strategică,s-au mărit cistigurile firmelor din energie prin creșterea nejustificata a preturilor

  10. NU MAI FURATI! si vor fi bani pentru toti.
    Nu mai devalizati bugetul de stat prin achizitii supraevaluate! Si nu mai percepeți 20% spaga de politruc imputit mascat in ministru, care daca nu primeste 20% din valoarea fiecarui contract, nu da drumul banilor catre investiții.
    Din ce bani s-au plati 6500 lire pe luna chiria Catincai Nistor, hoata de la ICR Londra? Alte exemple de sifoane si sifonare au fost documentate pe porcisme.ro cu multi ani in urma si pana in zilele noastre.
    Evacuati toti boratii de masoni din toate functiile publice de conducere, atat din cele civile cat si din armata si servicii secrete si atunci se vor opri in mod natural furaciunile si jefuirea bugetului de stat.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Veşti bune pentru românii care desfăşoară aceste activităţi profesionale. Ocupaţia lor se va calcula la vechimea în câmpul muncii

Conform unei propuneri legislative recent înregistrată la Senat, pentru care inițiatorii cer adoptarea în procedură de urgență, se prevede egalizarea tratamentului dintre contractul de...

Emmanuel Macron, la un pas să ducă NATO în conflict direct cu Rusia. Preşedintele Franţei a vorbit din nou despre un eventual război

Emmanuel Macron a vorbit despre un eventual război într-un videoclip de campanie electorală. Președintele Franței susține campania pentru alegerile europene a lui Valérie Hayer,...
proger