AcasăNewsRomânii vor plăti mai mult pentru o pâine, din toamnă. Care vor...

Românii vor plăti mai mult pentru o pâine, din toamnă. Care vor fi noile prețuri

paineRomânii vor plăti mai mult pentru o pâine, din toamnă. Care vor fi noile prețuri

Ca urmare a secetei și nu numai, România ar putea trece printr-o criză la producția de cereale. Asta, inevitabil, ar putea aduce și o nouă scumpire a pâinii.

Din cauză că producția de cereale este cu mult sub așteptări, prețurile aproape că se vor dubla la pâine, din toamnă.

O franzelă va costa 3 lei din toamnă

O franzelă de 300 de grame care costă acum 2 lei, va fi vândută din toamnă cu cel puțin 3 lei, spun brutarii din Buzău, citați de Antena 3.

„Problemele sunt, din punctul meu de vedere, nu grave, ci aș putea spune, foarte grave. Prețul materiei prime a explodat, prețurile transporturilor, de asemenea. Lumea, de la zi la zi, devine tot mai cumpătată, este foarte, foarte greu. Eu unul cel puțin, mă gândesc foarte serios dacă mai pot sau nu mai pot continua această activitate”, a mărturisit Dan David, brutar.

Pe de altă parte și fermierii se plâng de recolta săracă din acest an. „Condițiile meteo nu ne-au ajutat, astfel încât avem zone cu producții foarte mici, zona Râmnicului Sărat, unde producțiile la grâu au fost între 1.500 -2.000 de kilograme la hectar, ceea ce a făcut ca în mare parte, fermierii să nu își poată recupera cheltuielile”, a declarat Valeriu Alecu, fermier.

Pâinea la aproape dublu prețul față de 2021

Dacă anul trecut plăteam pentru o franzelă aproximativ 1.50 lei, astăzi prețul a ajuns la cel puțin 2 lei pentru o pâine. Un alt exemplu, pâinea cu semințe, cea vândută în marile hipermarketuri, dacă anul trecut o cumpăram cu 5,50, acum a ajuns la cel puțin 10 lei, cu alte cuvinte aproape dublu prețul, comparativ cu 2021.

În acest context, noile date anunțate de fermierii români vin să agraveze și mai mult situația de facto. Conform acestora producția de cereale de anul acesta va resimți o scădere de cel puțin 15 procente, ceea ce va duce la o scădere a materiei prime pentru producția de panificație. O ofertă în minus, și o cerere mare va duce, fără doar și poate la noi scumpiri.

author avatar
Andreea Vlad
766 afisari

17 COMENTARII

  1. Nu se poate face economie de piata cu tradatori si securisti GRU .Daca nu scapam de ei nu exista viitor exista nenorocire

    • ZIARE.COM ANUNTA CA PAINEA SE IEFTINESTE , GRAU ESTE DIN BELSUG SI CARBURANTUL ESTE MAI IEFTIN CA NICIODATA

      ATENTIE ! ZIARE.COM UN SITE DE INFRACTORI ANALFABETI PERICOL PENTRU DEMOCRATIE 2022-07-21 16:15 16:15:58
      ZIARE.COM UN SITE DE INFRACTORI ANALFABETI , JEGURI SI EXCREMENTE ALE PRESEI , IMPOSTORI IMPUTITI ;
      ZIARE.COM CENZUREAZA , INSULTA SI AMENINTA CITITORII !

      UN PERICOL PENTRU PRESA SI MASS MEDIA ROMANEASCA -ZIARE.COM UN SITE DE DEJECTII SI KAKATI CE SE DAU JURNALISTI , JEGURI ACERTATE SI IMPOSTORI CE ZILNIC LAUDA SI PREASLAVESC POLITICA PRESEDINTELUI SI A PRIMULUI MINISTRU PLAGIATOR LEGALIZAT
      ZIARE.COM UN SITE DE COPIATORI MUISTI , ANALFABETI CE AU INFECTAT INTERNETUL 2022-07-19 15:53 15:53:26
      LINGAII IN COOR DE PE ZIARE.COM AU INFESTAT SITE-URILE SI PROPAGA MIZERIA SI INSULTELE PRIN JEGOSII COMENTATORI ACIUATI PESTE TOT

      ZIARE.COM ZIS SI ZOAIE.COM JEGUL PRESEI ROMANESTI SI DEJECTIILE VIN SI COMENTEAZA SI AICI SPURCAND TOT PE UNDE TREC
      SLAVA ZOAIE.COM , CENZURA SI DICTATURA CE O PROSLAVESC

  2. Criminalii de la Davos isi continua agenda de înfometare a întregii planete… Iar slugile lor ticaloase UE, ONU, OMS, etc., executa ordinele Cabalei Sataniste…. ..

    Va fi o foame biblica…..
    Faceti rezerve de alimente, apa, uscati plante comestibile !!!
    Ex…. praful de urzica uscata se poate pune pe salate…. când se prepara pâine, etc….

    • Flori de tei , de Poola sa ma iei , prostovane , ca mori azi , ori mori poimane , nu schimba nimic , neuronul tau tot moare.

      Un mare ganditor , spunea : Decat sa te chinui toata viata cu regimuri si restrictii sa prelungesti viata , ca sa sfarsesti la o casa de batrani sau in spital , asistat si sa te tarai de azi pe maine ,mai bine traieste-ti viata imbelsugata cat poti , ca esti mai fericit in ultimul ceas

  3. 1. Digi 24.ro , 23.07.2022 , ora 07:00 : ” PRIMELE EFECTE ALE ACORDULUI SEMNAT VINERI ( ieri ) LA ISTANBUL : PRETUL GRAULUI A INCEPUT SA SCADA ” . 2. Comisarul.ro , astazi , ora 01:36 : ” BLOOMBERG : ARABIA SAUDITA SI IRAKUL CRESC EXPORTURILE DE PETROL CATRE EUROPA ” .

  4. În țara mămăligii?!:))))
    După alcool și tutun, pâinea este prima recomandată pentru eliminarea din consum.

    • P.S. Atenție!!!
      Este vorba despre pâinea care „se va scumpi”, nu despre cea „sănătoasă”, făcută acasă.

      • Eu sunt banditul securist , altoiesc niste sugiukuri de profesionist la cavalul zburlit . Hap-sarmaua …………

  5. Cautam operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs. la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti minim 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet, email, word. Pentru detalii, trimiteti mesajul APLIC la adresa de email: locdemuncaonline1@gmail.com

  6. Si care e problema că se scumpește pâinea:mîncăm cozonac ce nu sunteți pensionar și să luați și salariu ca Măciucă!

  7. Granarul s a transformat in ce?? Sa traiasca liberalii care au vandut lozinca , caliberalizarea pretului la energie si gaze nu vor mari facturile. Pot sa fie demisi acesti mincinosi, tradatori si impostori???Si ala de la finante care se imprumuta fara nr pe buletinele noastre si nu spune ce face cu banii??

  8. Il doare fix in karici pe marele jeneral de karton de maciuca, si de se va face painea de 1 kg care e 9 lei, sa fie sa zicem 15 lei, tot acolo o sa ii doara pe gunoaiele parazite din gubern, sparlament si servicii, ca doar astia fura zi de zi cu milioanele de lei, acum cat inca se mai poate !! Stiu si ei de ce, nu de alta, dar daca vin cumva rusnacii aia salbatici in ceva vizita de lucru ne-anuntata la 3coceni si la maciuca, stiu si ei ca distractia asta cu furatul cu ambele maini nu poate sa dureze la nesfarsit !! Faceti-va ceva provizii pentru iarna, sa aveti de toate, sa nu ajungeti sa stati cu cartela in mana ca pe vremea Cizmarului !! Bai ciukanezule, vezi sa nu sfarsesti si tu ca celalalt niku, ala de la Targoviste !! ha ha ha 🙂 Ultima rafala de plumb ti-o vom servi noi, totul va fi pe gratis, ca si vaxxinurile cu seruri magice pe care le bagi in cobaii tai pampasi cu creiere de furnika !! Ha ha ha 🙂 Plata o Plomo, motahfukka 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger