AcasăNewsRomanii vor circula cu Regio, InterRegio si Intercity

Romanii vor circula cu Regio, InterRegio si Intercity

Trenurile personale, acceleratele si cele rapide au fost desfiintate. Locul lor a fost luat de garnituri tip Regio, InterRegio si Intercity. Unele calatorii se vor scumpi, dar vor fi mai rapide.

Noul mers al trenurilor, intrat in vigoare de ieri, vine cu o serie de noutati. Astfel, potrivit reglementarilor UE, trenurile personale vor fi inlocuite cu cele regionale, numite Regio, iar locul acceleratelor si rapidelor va fi luat de trenurile inter-regionale, numite InterRegio. Romanii vor putea folosi in continuare trenurile tip Intercity. La acestea si la cele regionale nu se vor inregistra scumpiri, dar tarifele pentru calatoriile cu InterRegio se vor majora cu pana la 15%. Potrivit CFR Calatori, scumpirile vor fi compensate de calatorii mai rapide, deoarece garniturile InterRegio nu vor mai opri in toate acele statii in care, anterior, aveau halta acceleratele.  Durata calatoriei pe ruta  Bucuresti Nord-Brasov, de exemplu, scade de la trei ore si 45 de minute la doua ore si 45 de minute. CFR ofera bilete de tren mai ieftine pentru calatorii fideli. Acestia beneficiaza de reduceri de 10% daca folosesc doua trenuri in cadrul aceleiasi calatorii, respectiv 15% pentru trei trenuri si 20% pentru patru trenuri. Biletul va putea fi folosit ca bon fiscal.

author avatar
Arpad Dobre
4.475 afisari

1 COMENTARIU

  1. Trenul este o varianta de transport in Romania pe care o utilizeaza si straini care vin la noi, dar trenurile se folosesc si in toata Europa.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger