AcasăNewsRomanii, umiliti in Europa din nou: "Infractori din Tigania" si "Iau cutitul,fac...

Romanii, umiliti in Europa din nou: „Infractori din Tigania” si „Iau cutitul,fac trotuaru” VIDEO

La doar cateva saptamani de cand s-au linistit lucrurile cu francezii care ne-au facut in fel si chip, acum a venit randul italienilor sa ii ironizeze si umileasca pe romani.

Comunitatea romanilor din Italia si un consilier al Primariei Romei denunta o emisiune radiofonica in care sunt ironizati imigrantii romani din Peninsula, considerati „criminali” si „proxeneti” provenind din „Zingaria” („Tigania”), o aluzie la Romania.

„Emisiunile satirice ale lui Zlatan Tiganul (n.red. – personajul interpretat in emisiune de Alan Caligiuri) sunt rasiste, vehiculand cele mai urate stereotipuri la adresa comunitatii noastre”, a reactionat Gazeta Romaneasca, publicatia comunitatii romanilor din Italia.

„Zlatan Tiganul” este prezentat ca „omul care traieste in mizerie”, facand trafic de droguri, furand, cerand taxe de protectie, ocupandu-se de proxenetism si trafic de copii. In plus, in cadrul emisiunii „Lo Zoo” (Gradina zoologica”), a fost difuzat un cantec in care se face referire la Romania, fiind numita „Zingaria” („Tigania”), melodia despre romani continand versurile „iau cutitul, fac trotuarul”. In plus, melodia sugereaza ca imigrantii romani se ocupa cu „talharii si crime”.

[youtube]DIzX-GKP1sY[/youtube]

Comunitatea romanilor din Italia avertizeaza ca exista suficiente elemente pentru a semnala cazul Oficiului italian Antidiscriminare. Emisiunea a fost condamnata si de Federico Rocca, care este consilierul primarului Romei pentru relatia cu Uniunea Europeana.

„Cantecul «iau cutitul, fac trotuarul», difuzat de postul Radio 105, lanseaza un mesaj ingrijorator si discriminatoriu la adresa tuturor imigrantilor originari din Romania, dintre care cei mai multi nu se regasesc in modelul prezentat in acest cantec”, a reactionat Federico Rocca, citat de site-ul Libero-news.it.

„Este clar ca intentia autorul cantecului este exclusiv de a ironiza, mai ales tinand cont de spiritul emisiunii difuzate. Totusi, cred ca aceasta initiativa nu contribuie la dialogul si la convietuirea pasnica, ci dimpotriva, enerveaza lumea si risca sa marginalizeze numeroasele persoane care traiesc legal si corect in Italia”, a subliniat oficialul de la Roma, cerand conducerii postului Radio 105 sa renunte la difuzarea materialelor de acest fel.

author avatar
Ciprian Purice
1.221 afisari

1 COMENTARIU

  1. In mare parte cei despre care se scrie atat de urat in mass-media din exterior ,ori se fac emisiuni televizate cu impact imediat sunt educati dupa 1990,si ceea ce este mai grav poarta amprenta unei societati debusolate conduse de tot felul de infractori ,derbedei ,contabandisti sau impostori cu..staif,cu state vechi in analele politiei…dar cum dispun de bani si de relatii,masurile se vor aplica ..cand o da Domnu…acesti nefericiti in mare parte romi-de fapt tigani ce dracu ma prostesc atata-sunt infractorii pentru a caror educatie si resocializare platim sume uriase..cu efect zero;cand sa se aplice legea ,e abuziva,cand ii judecam pentru crimele si talhariile comise..se opune un stabor de avocati si politicieni sau o.n.g.-uri care ii reprezinta..tiganiada aceasta ar lua sfarsit daca am sfarsi oadata cu golanii si tarfele din politica..pentru ca este evident ca sunt mare parte din electoratul puterii,puterea le ia apararaea…romanii sunt insultati,romanii sunt umiliti…nu spune nimeni de la putere ,nici chiar fandositul si excrocul acela de ministru de externe,cam ce trebuie sa facem sa scapam de asemenea lepre;nimanui nu-i convine sa aiba in tara astfel de talhari si smenari,violatori sau golani..nu romanii sunt cei care comit aceste talharii nelegiuite ci tiganii acestia care sunt aliatiipreferatii golanului de la cotroceni..asa ca sa nu ne mai miram de atitudinea italienilor…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger