AcasăNewsRomânii, uitaţi în vămi! Şoferii aşteaptă şi 400 de minute

Românii, uitaţi în vămi! Şoferii aşteaptă şi 400 de minute

E jale la vămile din România. Şoferii aşteaptă cu orele să intre sau să iasă din ţară. De ce? Pentru că Poliţia de Frontieră a dispus sâmbătă, 26 august, măsuri suplimentare de control, motiv pentru care punctele de trecere a frontierei din vestul ţării sunt aglomerate pe sensul de ieşire, pentru autoturisme.

În schimb, şoferii de camioane aşteaptă şi peste 400 de minute în estul ţării, atât pe sensul de ieşire, cât şi pe cel de intrare în România.

La ieşire – 120 minute. La intrare – 90 minute

Pe sensul de ieşire din România, sâmbătă autoturismele aşteaptă 120 de minute la Nădlac, 100 de minute la Nădlac II, 120 de minute la Turnu şi câte 90 de minute la Urziceni şi Petea.

Pe sensul de intrare e mai aglomerat punctul de frontieră de la Albiţa, din estul României, unde se aşteaptă 60 de minute.La camioane, atât pe sensul de ieşire, cât şi pe cel de intrare, cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei sunt în estul ţării, la Galaţi şi Isaccea, unse se aşteaptă 120, respectiv 440 de minute.

Întrucât şoferii obişnuiesc să treacă graniţa prin PTF Nădlac II şi PTF Petea, de la graniţa cu Ungaria, respectiv PTF Giurgiu, de la cea cu Bulgaria, Poliţia de Frontieră recomandă cetăţenilor să tranziteze şi prin celelalte puncte de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se evite apariţia aglomerărilor.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră au constatat 57 de fapte ilegale (27 de infracţiuni şi 30 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 37.000 lei, fiind ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de aproximativ 20.700 lei.

author avatar
Andrei Ștefan