AcasăNewsRomanii se duc buluc in Grecia. Iata ce ii asteapta!

Romanii se duc buluc in Grecia. Iata ce ii asteapta!

Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Grecia cu masina personala sunt avertizati de catre Ministerul Afacerilor Externe cu privire la modificarile aduse de noul Cod Rutier. Printre altele, ramai pe loc fara permis daca vorbesti la telefon fara hands free in timpul mersului.

Neutilizarea centurii de siguranta sau a castii de protectie pentru motociclisti este sanctionata cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum si a placutelor si a certificatului de inmatriculare ale vehiculului pentru o perioada de 60 de zile.

Utilizarea telefonului mobil de catre conducatorul auto in mers, fara dispozitiv Bluetooth sau fara ca telefonul sa fie plasat in loc special pentru activarea difuzorului se sanctioneaza cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum si a placutelor si a certificatului de inmatriculare ale vehiculului pentru o perioada de 60 de zile.

Depasirea limitei de viteza cu peste 30 km/ora se sanctioneaza cu amenda de 350 euro si ridicarea pe loc a permisului de conducere timp de 60 de zile.

O alta reglemenare se refera la nerespectarea culorii rosii a semaforului, care  se sanctioneaza cu amenda de 700 euro si ridicarea permisului de conducere timp de 60 de zile.

Νerespectarea semnificatiei indicatorului „STOP la intersectie” se sanctioneaza cu o amenda de 700 euro, ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum si a placutelor si a certificatului de inmatriculare ale vehiculului timp 20 de zile.

Stationarea – parcarea ilegala se sanctioneaza cu amenda de 40-150 euro, dupa caz, si ridicarea permisului de conducere, precum si a placutelor si a certificatului de inmatriculare ale vehiculului timp de 10 zile.

Aruncarea pe geam, ȋn timpul mersului, de obiecte sau substante care polueaza sau pot provoca un incendiu sau accident, inclusiv tigarile, se sanctioneaza cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum si a placutelor si a certificatului de inmatriculare ale vehiculului timp de 60 de zile.

O alta modificare se refera la plata a jumatate din cuantumul amenzii in termen de 10 zile, care  a fost abrogata. Acum amenda se plateste in termen de 15 zile la Posta Elena sau la sediul primariei pe raza careia se afla sectia de politie rutiera care aplica amenda.

author avatar
Bogdan Borcea
481 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger