AcasăNewsUPDATE Românii care protestează au amenințat: „Bătaia e ruptă din Rai, să...

UPDATE Românii care protestează au amenințat: „Bătaia e ruptă din Rai, să punem mâna pe lopeți și topoare și să ne facem dreptate!”. 24 de dosare penale

Ce au început transportatorii şi fermierii continuă românii care n-au legătură cu şoferii protestatari. Spiritele se încing în toată țara

UPDATE: MAI, sub alertă

Autoritățile de la Ministerul de Interne au afirmat, luni, 15 ianuarie, că se incită la violență pe grupurile de socializare, iar unele persoane ar îndemna oamenii să pună mâna „pe lopeți și pe topoare” pentru a-și face dreptate.

Amenințări pe grupurile de Whatsapp

Autoritățile au anunțat luni că au fost înregistrate 24 de dosare penale, la nivel național, în urma protestelor.

De asemenea, s-a mai anunțat că pe grupurile de WhatsApp au fost postate mesaje care incită la violență și că unele persoane cer ca protestatarii „să ia topoarele și lopețile și să meargă pe jos la Guvern”.

Polițiștii s-au autosesizat vizavi de comiterea acestor fapte prin semnale transmise în spațiul public, cât și de la o serie de protestatari care au semnalat că pe grupuri de WhatsApp au fost postate mesaje care incită la violență.

Vă dau câteva exemple transmise de acele grupuri:

  • «Să luăm o mașină de poliție pe sus și să mergem la Guvern, că nu se mai poate altfel»;
  • «Să luăm topoarele și să mergem pe jos la Guvern»;
  • «Bătaia e ruptă din Rai, să punem mâna pe lopeți și pe topoare și să ne facem dreptate».

Este evident că aceste mesaje incită la violență și facem tot ce putem pentru identificarea persoanelor care transmit astfel de mesaje. Scopul activităților noastre este unul preventiv și desfășurăm activitați în conformitate cu legislația în vigoare”, a spus un oficial din cadrul Poliției Române, conform digi24.ro.


O revoltă cu mașini care claxonau și se deplasau cu viteză redusă în fața Parlamentului a avut loc, duminică seara.

Forţele de ordine s-au activat

Pentru a atrage atenţia, șoferii claxonează şi circulă în cerc cu mașinile în parcarea din faţa Palatului Parlamentului. La faţa locului sunt prezente şi echipaje ale forțelor de ordine pentru a se asigura că protestul nu degenerează.

Protestul, demarat după ce în această seară după mai bine de patru ore de negocieri, fermierii şi transportatorii s-au confruntat cu o nouă dezamăgire la Ministerul Finanţelor. Discuțiile au eșuat, iar protestatarii au subliniat că nu vor renunța la proteste.

„Nu se mai poate trăi în țara asta”, a urlat un protestatar care claxona. Câteva persoane afișează un banner cu mesajul „Bucureștenii susțin agricultorii și transportatorii”.

Manifestări şi în ţară

Și la Târgu Jiu s-a protestat. Oamenii au ieșit cu mașinile în stradă și s-au plâns că prețurile la motorină au explodat, la fel și cele la RCA.

Reamintim că intrările spre Capitală au fost blocate, iar Poliția și Jandarmeria intervin pe jos, din mașină în mașină, discutând cu fermierii și protestatarii. La Afumați, jandarmii au făcut cordon în fața protestatarilor.

„Dragi colegi protestatari spontani. În urma întâlnirii cu domnul ministru al Finanţelor declarăm că nu s-a ajuns la niciun acord, motivând legislația europeană, prin acorduri asumate de România la Comisia Europeană.

Nu s-au găsit soluţii pentru reducerea cheltuielilor bugetare în toate domeniile. În concluzie, protestul nostru va continua la nesfârșit până ce aceste autorități vor înţelege că neputința dumnealor de a gestiona o ţară este reală”, au spus liderii fermierilor şi transportatorilor.

author avatar
Andrei Ștefan
619 afisari

10 COMENTARII

  1. Corect! Nu se mai poate trai in tara slugilor. Cine vrea sa fie sluga, sa plece la stapanii sai sa-i linga picioarele.

  2. Radu Tudor , Ciuvica si toata turma de jurnalisti prostituati spun ca e protest politic si nu este voie , trebuie vorbit doar de cereale si benzina si bine inteles fara violenta sa nu fie in pericol averile smecherilor . de ce va este frica nu scapati !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger