Cauta

Romanii, premiati la Geneva pentru painea fara gluten

O inventie a romanilor a fost premiata cu argint la Salonul International de la Geneva. Este vorba de painea fara gluten.

O echipa de cercetatori de la Universitatea Dunarea de Jos din Galati a prezentat un procedeu nemaiintalnit pana acum, de obtinere a aluatului din faina de secara. Rezultatul: o paine fara gluten, foarte sanatoasa. Potrivit stirileprotv.ro, cea mai importanta realizare a cercetatorilor consta in faptul ca timpul de obtinere a aluatului uscat, care este de obicei de 20 pana la 24 de ore, este redus la jumatate.

„Aceasta faina este aglutenica, evita, in fapt, toti consumatorii sensibili la acest compus proteic”, a explicat prof. dr. Petru Alexe, decanul Facultatii de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati.

Specialistii au obtinut si un brevet pentru aceasta inventie, sunt acum pregatiti sa vanda secretele procedeului reprezentantilor companiilor de panificatie.

Foto: arq.ro

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • România, la reducere!
  • Liderii europeni, orbi și surzi
  • Coaliția amețiților
  • De ce avioanele Boeing sunt atât de importante în acordurile comerciale ale lui Trump
  • “Mami, pot pleca în Arabia Saudită?”
  • UE înfruntă risipa alimentară și moda rapidă
  • DEZVĂLUIRE-ȘOC: cum a donat FCSB milioane de lei către PSD!/Ce alt Becali apare pe lista sponsorilor de partid
  • Barcelona, pregătită de “blestemul” Kane?
  • China și-a arătat puterea militară. NATO nu se mai poate baza pe avantajul tehnologic din trecut
  • Exit mobile version