Cauta

Romanii, premiati la Geneva pentru painea fara gluten

O inventie a romanilor a fost premiata cu argint la Salonul International de la Geneva. Este vorba de painea fara gluten.

O echipa de cercetatori de la Universitatea Dunarea de Jos din Galati a prezentat un procedeu nemaiintalnit pana acum, de obtinere a aluatului din faina de secara. Rezultatul: o paine fara gluten, foarte sanatoasa. Potrivit stirileprotv.ro, cea mai importanta realizare a cercetatorilor consta in faptul ca timpul de obtinere a aluatului uscat, care este de obicei de 20 pana la 24 de ore, este redus la jumatate.

„Aceasta faina este aglutenica, evita, in fapt, toti consumatorii sensibili la acest compus proteic”, a explicat prof. dr. Petru Alexe, decanul Facultatii de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati.

Specialistii au obtinut si un brevet pentru aceasta inventie, sunt acum pregatiti sa vanda secretele procedeului reprezentantilor companiilor de panificatie.

Foto: arq.ro

Ultimele stiri

  • Federația Sanitas, mesaj către guvernanți: „NU ACCEPTĂM reduceri de personal în sectorul public de sănătate și de asistență socială!”
  • VIDEO. Imagini dramatice pe mare. Un feribot cu sute de persoane la bord a luat foc, în Indonezia. Trei oameni au murit
  • Momente de spaimă într-un bloc din Baia Mare, din cauza unui incendiu. Două persoane au fost transportate la spital – VIDEO
  • Accident grav pe A1, în Hunedoara, cu mai multe autovehicule implicate. Șase persoane rănite, inclusiv doi copii – VIDEO
  • Metabolism leneș? 10 motive posibile și soluții adaptate stilului tău de viață
  • Caricatura Zilei
  • Horoscop 21 iulie 2025 – Începi negocieri financiare
  • Alege ce citești
  • În ciuda sancțiunilor, „flota fantomă” a Rusiei continuă să livreze petrol
  • Apusul unei epoci. PSD s-a predat, PNL se stinge!
  • Exit mobile version