AcasăNewsRomanii, premiati la Geneva pentru painea fara gluten

Romanii, premiati la Geneva pentru painea fara gluten

O inventie a romanilor a fost premiata cu argint la Salonul International de la Geneva. Este vorba de painea fara gluten.

O echipa de cercetatori de la Universitatea Dunarea de Jos din Galati a prezentat un procedeu nemaiintalnit pana acum, de obtinere a aluatului din faina de secara. Rezultatul: o paine fara gluten, foarte sanatoasa. Potrivit stirileprotv.ro, cea mai importanta realizare a cercetatorilor consta in faptul ca timpul de obtinere a aluatului uscat, care este de obicei de 20 pana la 24 de ore, este redus la jumatate.

„Aceasta faina este aglutenica, evita, in fapt, toti consumatorii sensibili la acest compus proteic”, a explicat prof. dr. Petru Alexe, decanul Facultatii de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati.

Specialistii au obtinut si un brevet pentru aceasta inventie, sunt acum pregatiti sa vanda secretele procedeului reprezentantilor companiilor de panificatie.

Foto: arq.ro

author avatar
Andra Nesu
444 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger