AcasăNewsRomanii prefera economiile in euro si dolari

Romanii prefera economiile in euro si dolari

Banca Nationala a Romaniei a consemnat recent o scadere a economiilor in lei, atat in randul populatiei, cat si al firmelor, dar si o majorare a depozitelor in valuta.

Economiile in valuta sunt considerate mai sigure

Depozitele in lei ale gospodariilor populatiei au scazut in noiembrie 2012, comparativ cu octombrie 2012, cu 3,5 milioane lei, la 74,992 miliarde de lei. Depozitele in lei ale persoanelor juridice (societati nefinanciare şi institutii financiare nemonetare) s-au diminuat cu 0,6%, la 49,57 miliarde lei.

Valuta bate leul

Potrivit BNR, depozitele in valuta ale rezidentilor din gospodarii ale populatiei si ale persoane juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare), exprimate in lei, au crescut cu 0,9%, pâna la 70,731 miliarde lei. Exprimate in euro, depozitele in valuta s-au majorat cu 1,6%, la 15,697 miliarde euro. Daca vorbim de depozitele in valuta ale rezidentilor din gospodariilor populatiei, acestea au crescut cu 15,2% (exprimate in euro, depozitele au crescut cu 11,3%). Depozitele in valuta ale persoanelor juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare) s-au majorat cu 12,1% (exprimate in euro, depozitele persoanelor juridice au crescut cu 8,3% in noiembrie 2012 fata de octombrie 2012).

author avatar
Arpad Dobre
285 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger