AcasăNewsRomânii, obligați să-și pună repartitoare pentru căldură. Amenzi uriașe pentru cei care...

Românii, obligați să-și pună repartitoare pentru căldură. Amenzi uriașe pentru cei care n-o fac

repartitoareRomânii, obligați să-și pună repartitoare pentru căldură. Amenzi uriașe pentru cei care n-o fac

Românii care sunt racordați la sistemul de termoficare vor fi obligați ca până la 1 ianuarie să-și monteze repartitoare pentru căldură la calorifere. În caz contrar, ei vor fi amendați.

Circa un milion de familii sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare, potrivit ultimelor statistici. Dincolo de faptul că le vor crește cheltuielile cu gazele și energia electrică iarna aceasta, acestea vor mai primi o cheltuială pe cap.

Amenzi de până la 1.000 lei

Până la finalul anului, românii sunt obligați să îşi monteze repartitoare de căldură sau contoare individuale. Cine nu face acest lucru poate primi amenzi de până la o mie de lei. Şi cei care au instalate modele mai vechi, care nu pot fi citite de la distanţă, trebuie să le schimbe, însă mai au cinci ani la dispoziţie.

Un repartitor costă între 70 şi 150 de lei. Instalarea acestuia și a unui robinet de reglare a consumului de energie termică costă cel puțin 125 de lei. Astfel că, pentru un apartament cu trei camere în care există 5 calorifere, investiţia nu este deloc de neglijat. Şi pentru citirea lunară a datelor trebuie achitată o sumă – între 2,5 şi 3,5 lei.

Termenul limită este 31 decembrie 2022

Așadar, termenul limită pentru montarea acestora este 31 decembrie 2022. „În imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea sistemelor de măsurare până la 31 decembrie 2022 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire şi apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit.

În cazul în care utilizarea de contoare individuale nu este fezabilă din punct de vedere tehnic sau nu este eficientă din punctul de vedere al costurilor este obligatorie montarea sistemelor tehnice de stabilire a consumurilor individuale de energie termică, repartitoarelor de costuri, pe toate corpurile de încălzire din fiecare apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit”, se arată în lege.

În urmă cu un an, Camera Deputaţilor a decis să amâne cu un an obligația montării repartitoarelor în apartamente pentru individualizarea consumurilor de energie.

author avatar
Andrei Ștefan
648 afisari

7 COMENTARII

  1. ALOOOOOOOO………………………..Autorul acestui articol ANDIEI ŞTEFAN are firma de facut REPARTITOARE sau este actionar (PROFITOR) la ASEMENE CRIMINALITATE SOCIALĂ………..

  2. M au păcăcălit odată afaceriștii cu aceste repartitoare, a doua oară numai cad în plasă;aștept amenda de 1.000 de lei!

  3. O MARE TEAPA CU ACESTE REPARTITOARE,PLUS CA ANUMITE FIRME ALE SMECHERILOR POLITICI INCASEAZA BANI PE REPARTITOARE PLUS PENTRU CITIT, cunosc multe persoane care tin inchise aceste repartitoare si au caldura acceptabila,au pentru ca vecinii au copii mici si le tin deschise la maxim si uite asa pacalesti alt locatar ,jigodiile politice nu vor sa gandeasca !

  4. Nu ba ca am avut odată tot pe banii nostrui și le au scos pt ineficidnta și statul sa și vadă de ale lui nu pot immpune pe proptietate privata și associatiile de proprietary trebuie sa refuze ca e o jecmaneala.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger