AcasăNewsRomanii nu pot sa scape de casele cumparate in Ungaria

Romanii nu pot sa scape de casele cumparate in Ungaria

Romanii din Batania nu reusesc sa vanda nici casele transformate in pensiuni

Numerosi romani, care in urma cu patru-cinci ani si-au cumparat case in Ungaria la preturi considerate atunci avantajoase, vor sa le vanda, dar nu reusesc nici daca scad pretul la jumatate.

Romanii din Batania nu reusesc sa vanda nici casele transformate in pensiuni

Perioada de boom a investitiilor imobiliare ale romanilor in tara vecina au inceput imediat dupa 2007, anul aderarii Romaniei la UE, legislatia comunitara permitand achizita de case in orice stat membru. Aflati mai aproape, peste trei sute de aradeni au cumparat case in Battonya (Batania).

Astfel de proprietati nu se vand nici cu 20.000 de euro

Numerosi investitori au luat chiar credite bancare pentru a cumpara vile cu teren de peste 2.000 de metri patrati la preturi de pana la 50.000 de euro. Oferta era atractiva si avea potential de crestere (sau asa credeau investitorii), in conditiile in care un apartament cu doua camere costa atunci in Bucuresti peste 60.000 de euro. Au existat chiar case cu preturi de chilipir, de 5.000-12.000 de euro, in care aradenii au investit, sperand sa le vanda la pret triplu. Din pacate, criza a lovit si Ungaria, viata s-a scumpit, iar proprietarii romani din Batania nu-si mai permit sa locuiasca acolo. Ei ar vinde si cu 20.000 de euro vilele cumparate cu 50.000 de euro, dar nu au cui, deoarece ungurii fac investitii imobiliare in vestul, nu in estul Ungariei.

author avatar
Arpad Dobre
3.322 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger