AcasăNewsRomanii, nedoriti in Schengen, buni de munca in Olanda

Romanii, nedoriti in Schengen, buni de munca in Olanda

E oficial, romanii pot sa munceasca in Olanda fara restrictii

Ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich, a declarat, la reuniunea Consiliului de Justitie si Afaceri Interne (JAI), ca Romania si Bulgaria nu sunt inca pregatite sa intre in Schengen.

Paradoxal, Olanda, care era principalul „inamic” al Romaniei in Schengen, a ridicat restrictiile de munca pentru romani si bulgari.

E oficial, romanii pot sa munceasca in Olanda fara restrictii

Progrese insuficiente

Desi ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich, recunoaste ca cele doua tari au facut progrese considerabile in privinta reformelor monitorizate prin MCV, considera ca acestea nu sunt suficiente. „Dupa parerea noastra, nu a venit momentul pentru eliminarea controalelor la frontiera pentru aceste doua tari”, a subliniat el. In schimb, pentru cele doua tari vin vesti bune din Olanda, unde Parlamentul a votat cu o majoritate covarsitoare sa nu prelungeasca regimul restrictiv existent pentru lucratorii bulgari si romani dupa 1 ianuarie 2014. Imigrantii vor fi exclusi de la acordarea ajutoarelor sociale in primii sapte ani de rezidenta, iar durata de rezidenta pentru a obtine cetatenia a crescut de la cinci la sapte ani. Potrivit sondajelor de opinie, sentimentele publicului olandez raman in continuare foarte ostile imigrantilor.

author avatar
Adina Mutar
288 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger