AcasăNewsRomânii, mai strânși la pungă anul acesta! Cât vor cheltui cu masa...

Românii, mai strânși la pungă anul acesta! Cât vor cheltui cu masa de Crăciun și cadourile

craciunRomânii, mai strânși la pungă anul acesta! Cât vor cheltui cu masa de Crăciun și cadourile

Bugetul de sărbători este mai mic anul acesta, din cauza inflației, care a scumpit serios produse și servicii, de la mâncare, electricitate, până la pomul de Crăciun, chiar.

Sărbătorile de iarnă au debutat deja cu Sfântul Nicolae și românii și-au făcut calculele în privința bugetului pentru mesele festive și cadouri pentru cei dragi.

Buget de criză pentru Sărbători

Criza își spune cuvântul anul acesta, astfel că, cei mai mulți vor folosi economiile cât mai eficient pentru a acoperi toate cheltuielile din perioada următoare, fără a face extravaganțe, ca în alți ani.

Românii se pregătesc să-și petreacă Sărbătorile de iarnă mai mult acasă, decât plecați în vacanță și cu bugete în scădere din cauza creșterii prețurilor la utilități, alimente și carburanți.

Bugetul mediu alocat sărbătorilor din 2022 se ridică anul acesta la 1.090 de lei, în creștere cu 7% față de anul trecut. Însă doar 25,4% dintre respondenți spun că își permit un buget mai mare de Crăciun, față de 46,8% dintre respondenți care au declarat că anul acesta vor avea mai puțini bani pentru cheltuielile de sărbători, în timp ce 22,6% își vor menține bugetul constant, potrivit celui mai nou studiu realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro.

Sărbători perfecte cu doar 1.090 de lei

Printre principalele motive pentru reducerea cheltuielile de sărbători față de anul trecut se numără: creșterea prețurilor la utilități – gaze, electricitate, întreținere, menționat de 40,3%, creșterea prețurilor la alimente – 34,6% și creșterea prețurilor la carburanți pentru 17,7%.

Românii din vestul țării sunt cei mai strânși la pungă anul acesta. 57% declară că vor cheltui sub 250 de euro de sărbători și exclud total posibilitatea de a cheltui mai mult de 1.000 de euro pentru acest moment al anului, arată datele unui studiu Revolut.

Românii din centrul țării (6%) și din capitală (5%) se află la polul opus și se pregătesc de cheltuieli care se vor situa între 1.000 și 1.500 de euro.

author avatar
Andreea Vlad
159 afisari

4 COMENTARII

  1. cuconita draga , chiar nu mai gasesti un subiect mai acatarii decat cretinatatea asta , cu , cat costa masa de Craciun . hai sa te lamuresc ca pricepi greu , masa de Craciun costa in functie mai multi factori : preferintele omului , cati membri sint la masa , de bolile omului , de sursa pe provenienta a alimentelor etc .masa de Craciun nu este meniul fix de la cantina !

  2. Mai, da nu v- ati plictisit de prostiile pe care le debitati pe aceasta tema si care nu s- au adeverit nuciuna ?? Mai mancati mult rahat romanesc ?

  3. Romanasii o sa ii trimita cica o tona de banane la maciuca si tot clanul lui de paraziti din BUkale, sa aiba tot timpul sa le manance anul viitor, si sa dea din ele si la cei 10 negrisori din Afrika, sa nu cumva sa moara si aia de foame 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger