AcasăNewsRomanii, mai saraci de 40 de ori decat elvetienii

Romanii, mai saraci de 40 de ori decat elvetienii

Un sfert din populatia Romaniei are o avere de numai 1.000 de euro

Romania figureaza, in continuare, printre tarile europene cu cele mai mici venituri. Romanii sunt de aproximativ 40 de ori mai saraci decat elvetienii.

Un sfert din populatia Romaniei are o avere de numai 1.000 de euro

Un raprt al bancii Credit Suisse releva ca averea totala la nivel mondial a ajuns la astronomica suma de peste 231.000 de miliarde de dolari.  Cea mai mare parte a acestui „tort” apartine norvegienilor, australienilor si elvetienilor. Acestia din urma sunt, de atfel, si cei mai bogati oameni din lume. Potrivit  studiului, adultii elvetieni au o avere medie de 540.010 dolari.  Totusi, SUA cumuleaza cele mai multe averi din lume, insumand 81.000 miliarde de dolari. Tot in SUA traiesc si cei mai multi milionari, in numar de peste 10 milioane, respectiv cei mai multi miliardari, adica 314.  In topul tarilor cu cei mai multi milionari urmeaza Japonia, cu 3,1 milioane de milionari si 18 miliardari, apoi Franta, cu 2,5 milioane de milionari si noua miliardari, precum si Germania, cu aproape 1,8 milioane de milionari si  40 de miliardari.

Avem si noi „falitii” nostri

Cum era de asteptat, Romania e pe ultimele locuri in raportul Credit Suisse, iar aceasta pentru ca avera medie pe cap de locuitor nu depaseste 14.000 de euro, adica de aproape 40 de ori mai mica decat cea a elvetienilor. Cu toate acestea, nu suntem chiar atat de saraci, atata vreme cat si noi avem  16.528 de milionari si mai avem si vreo doi miliardari in dolari, ceea ce plaseaza Romania pe locul 47 in lume dupa numarul persoanelor bogate.  Totusi, un sfert din populatia tarii are o avere medie de numai 1.000 de euro, confirmand nivelul scazut al traiului din Romania.

author avatar
Arpad Dobre
133 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger