AcasăNewsRomânii, loviți din nou de vremuri grele! Când se vor aplica măsurile...

Românii, loviți din nou de vremuri grele! Când se vor aplica măsurile de austeritate, pregătite de Guvern

Românii, loviți din nou de vremuri grele! Când se vor aplica măsurile de austeritate, pregătite de Guvern

Liderii coaliției de guvernare – Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu s-au întâlnit, luni dimineață, la Guvern pentru a discuta planul de austeritate.

Guvernul vrea să ia măsuri drastice privind salarizarea angajaților din sectorul bugetar.

Se suspendă angajările la stat, salariile bugetarilor înghețate

Ordonanța de urgență va fi publicată în Monitorul Oficial în această săptămână. Vor fi introduse limite lunare de cheltuieli, se vor suspenda angajările, iar salariile nu vor mai fi majorate.

Deși premierul Nicolae Ciucă a cerut miniștrilor să vină cu planuri de reducere a cheltuielilor, acestea nu au fost semnificative, ajungând la doar 5 miliarde de lei, astfel că nu acoperă gaura de 20 de miliarde de lei din buget, pe care ministrul Finanțelor o neagă.

„Am luat decizia ca la nivelul Guvernului, o decizie pe care am discutat-o și în coaliție, să identificăm acele măsuri fiscale prin care să chibzuim mai bine cheltuielile, astfel încât să ne asigurăm că la finalul anului ne încadrăm în limitele de deficit.

Toate aceste măsuri au survenit din momentul în care, la finalul primului trimestru, am constatat că există un deficit în colectare. Aparține preponderent marilor contribuabili. Fac un apel public către marii contribuabili să-și plătească datoriile către stat.

Sunt elemente pe care le-am discutat cu domnul ministru Câciu, cu șeful ANAF, Heiuș, cu șeful de la marii contribuabili, Mișa, cu șeful de la Vamă – toți acești conducători de instituții trebuie să înțeleagă că este nevoie de o coordonare foarte bună între instituții.

Este o problemă a noastră, a guvernului, pe care o rezolvăm și am vrut ca măsuri de siguranță – să facem în așa fel încât prin aceste măsuri fiscale pe care le vom aproba cel mai probabil săptămâna viitoare, să nu ieșim din ținta de deficit. Nu vorbim de măsuri de austeritate”, a dat asigurări premierul Nicolae Ciucă.

author avatar
Andreea Vlad
706 afisari

11 COMENTARII

  1. Blocarea angajarilor si inghetarea salariilor de la stat nu sunt de ajuns pentru a stopa hemoragia de bani de la buget, trebuiau facute reduceri de personal si/sau reduceri de salarii, plus actiuni de optimizare a cheltuielulilor statului (de fapt de oprire a furaciunilor). Ramane de vazut daca si cand se vor aplica aceste masuri propuse de ei, acum sau dupa ce vine pesedeul la conducerea guvernului.

  2. baaaaa, nu mai furati!!!
    bani sunt pentru toata lumea, cu conditia sa nu mai furati!!!
    guvern ordinar de lepre tradatoare, bani pentru alte milioane de doze noi de vaccinuri sunt, iar de salarii nu aveti!
    bulangii, carpe si zoaie tradatoare ce sunteti?
    baai infanterist prost si gusat pus de sluga in fruntea guvernului, opreste furaciunile, putoare unsuroasa plin de tinichele numite decoratii pt. nimic!
    inflatia reala medie e peste 50% si voi inghetati ce???
    avem de incasat drepturi salariale castigate in instanta de pe vremea curvei ordinare de boc, inflația reala a injumatatit valoarea sumelor, iar voi acum faceti disponibilizari si inca vreti sa trimiteti lumea in telemunca pt. a le trânti salariile?
    bai infanterist gusat, tanar pensionar care aduni jdemii de lei lunar din pensie +salariu cat te mai rabda Dumnezeu cu toti hoții astia din guwernerul asta de mizerabili si tradatori de neam?

  3. ce masuri de austeritate, călăilor?
    unde sunt banii pentru dosarele aprobate din programul casa verde-fotovoltaice?
    stai doi ani pana aproba dosarul, si apoi te trezesti ca nici dupa 9 luni guvernul nu vireaza banii in conturile celor care stau cu panourile montate si f. aproape in situatia de a plati din propriul buzunar contributia la care s-a angajat min. mediului.
    voi sunteti normali la cap?
    guvernul asta de banditi este primul care calca in picioare orice lege, cand e vorba de propriul popor!
    se fura multe miliarde anual prin achizitii trucate si prin tot felul de plati dubioase, inflatia este voit lasata fara nici un control, dam miliarde pe achizitii de armament, si acum ni se spune ca nu mai sunt bani!
    ne ccam pe armamentele voastre, daca vom fi impinsi in vreun conflict ati belit-o!
    nu rusii, nu americanii, nu altii! voi ati belit-o, p. zda mamii voastre de hoti, in frunte cu dulapul de la cotroceni si nemernicii din guvern, ca voi asupriți poporul român cu austeritate, dar voi nu stiti pe ce sa mai aruncati bani de huzureala!

  4. Tare se mai preocupa(de fațada) de câini aleșii noștrii și instituțiile statului, fără se le mai pese de oameni , nu mai spune nimeni despre faptul ca oamenii în majoritate trăiesc la limita sărăciei, nu au locuri de munca și sunt nevoiți sa ia calea pribegiei!!
    Se bate apa în piua cu adopțiile de câini fără sa se gândească și sa se acționeze pentru eliminarea cauzelor ce duc la apariția câinilor vagabonzi care asa după cum s-a văzut în ultimul timp au crescut ca număr și sunt foarte agresivi atacând tot mai des oamenii !!
    In principal haitele de câini vagabonzi se formează prin aruncarea în stradă a câinilor deținuți în apartamentele de la blocurile de locuinte după ce proprietarii renunță la ei din cauza spațiului mic din apartamente și a deranjului ce îl fac câinii în blocul de locuinte !!!
    Astfel dacă se gândesc și la oameni, autoritățile locale și centrale trebuie de. urgenta sa adopte acte normative și hotărâri pentru interzicerea deținerii de câini (de orice mărime) în apartamentele din blocurile de locuințe !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger