AcasăNewsRomanii, jecmaniti in clinicile europene

Romanii, jecmaniti in clinicile europene

Increderea oarba  in clinicile din strainatate costa cat nu face. O demonstreaza din plin marturiile romanilor care au fost pacaliti de personalul acestor unitati sanitare.

Medicii straini umfla nota de plata a pacientilor romani cu analize inutile

Graba cu care romanii isi fac bagajele si dau fuga la clinicile din strainatate este justificata de hibele sistemului sanitar de la noi. Mizeria si dotarea necorespunzatoare a spitalelor, lipsa medicamentelor ii determina pe conationalii nostri sa apeleze la unitatile de profil din Austria, Germania, Turcia, Ungaria.

Ne vad doar ca pe o sursa de bani

De departe Viena este destinatia favorita a romanilor in cautare de excelenta medicala. Din pacate este vorba doar de un mit, lucru pe care l-au constatat pe pilea lor si pe banii lor multi dintre pacientii ajunsi aici. Cativa dintre ei au povestit in exclusivitate pentru “National” pataniile lor in Austria. “Am mers intr-o clinca de renume din Viena pentru a realiza un cariotip (analiza care arata sexul fatului precum si eventualele malformatii genetice – n.r). Am stabilit pretul din tara, respectiv 600 de euro. Odata ajunsi acolo ni s-au efectuat teste sumplimentare, o ecografie morfologica, spre exemplu, in final nota de plata fiind cu mult mai mare. Nici asta nu ar fi fost o problema, dar analizele pe care ni le-au facut erau practic inutile”, ne-a povestit unul dintre romanii dezamagiti de prestatia medicilor austrieci.

Analize inutile, dar costisitoare

Ca el sunt insa foarte multi altii care au recunoscut, odata intorsi in tara, fie ca li s-au efectuat tot felul de analize deloc concludente pentru afectiunile de care sufera, fie ca li s-au recomandat interventii cirurgicale in pripa. Acesta este si cazul unei doamne din Capitala, consultata de un mare profesor din Austria, dar tratata nu ca un pacient, ci ca un simplu client: “Am avut o problema la san, o mastita canceroasa. Am decis ca este mai bine sa consult un specialist de la Viena. Dupa examinare si analize mi-a propus sa ma opereze. Am ramas surprinsa de solutia pe care mi-a oferit-o. Avand sotul medic, stiam foarte bine ca operatia nu este recomandata inainte de chimioterapie”.

Vlabil doar pentru romani

Pentru ca ni s-a dus buhul ca in tara nu avem conditii decente pentru a ne trata nici macar de o raceala, austriecii, ungurii, nemtii ne trateaza ca pe niste pusculite de bani. O spun cadrele medicale din tara care profeseaza acum in clinicile din strainatate si care ne-au declarat ca romanii sunt singurii pacienti fraieriti si jecmaniti. Unori cu chitanta, uneori fara, asistentele si medicii lor avand obiceiul sa mai bage si ei din cand in cand cate un banut in buzunarul de la halat. Ca spaga este la loc de cinste in Austria nu numai printre cadrele medicale, ci si printre functionarii statului, o recunosc  cativa patroni de cafenele din Viena. Acestia au explicat ca mecanismul este unul cat se poate de simplu: jumatate de saptamana incasarile merg la Fisc si abia dupa aceea bani intra in buzunarul lor.

UDMR a pus mana pe bani. Coalitia rezista

Liderii UDMR si-au vazut visul cu ochii: controleaza pusculita CNAS. La schimb, maghiarii au fost generosi cu Emil Boc, dand un ministrul la Sanatate pe masura premierului, adica la fel de scund. Ritli Ladislau pe numele sau, medicul oradean a inflamat opinia publica inainte sa se aseze macar pe scaunul de ministru, incheindu-si juramantul cu o sintagma rostita in dulcele grai maghiar: Isten engem úgy segéljen! (Asa sa-mi ajute Dumezeu!). Cateva vorbe rostite in limba materna nu atarna la fel de greu ca scnadalul din 2002 , cand Ladislau a fost demis de la sefia Directiei de Sanatate Publica Bihor, pe fondul nenorocirii de la Maternitatea Oradea, unde 20 de bebelusi au murit in conditii suspecte. Episodul a fost evitat cu mare arta de Emil Boc de dragul bunei intelegeri din coalitie. Buna intelegere care va distruge definitiv sistemul de sanatate, spre bucuria medicilor straini care, desi smecheri cat cuprinde, nu vor duce lipsa de pacienti romani.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
926 afisari

2 COMENTARII

  1. Ungurii ne arata pas cu pas ce inseamna unitate in diversitate. De unde atita diplomatie?? La pofta si firea lor de „ardei iute”, cine ii conduce in arta „descalecatului” pe pozitii tari? Ei participa la guvernare sincer dezinteresat de obiective nationale??
    S-a intimplat undeva in …Transilvania!

  2. Genialul si legendarul nostru Brincusi a sculptat-o pe „Domnisoara Pogany”, desi o iubea de Maria Tanase!
    Boc pe cine sculpteaza? El coseste precum „harnicul nimica, vioi ca o lacusta” facind loby pt. alti si alti ipocriti, a la Isten -Ritli.
    Doamne, iarta-l si pe unul si pe altul!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger