AcasăNewsRomanii, ironizati din nou in Franta: "Ar trebui un capitan roman la...

Romanii, ironizati din nou in Franta: „Ar trebui un capitan roman la nationala!” VIDEO

"Salutul romanesc" - romanii, ironizati prin faptul ca sunt "cersetorii Europei"

Romanii au fost ironizati din nou in Franta, in cadrul unei emisiuni radiofonice, in care umoristul francez de origine marocana Jamel Debbouze a propus o solutie „salvatoare” pentru echipa de fotbal a Hexagonului, respectiv un capitan roman care sa cerseasca mingea.

"Salutul romanesc" - romanii, ironizati prin faptul ca sunt "cersetorii Europei"

Actorul, umoristul si producatorul francez de origine marocana Jamel Debbouze a fost invitat saptamana trecuta la o emisiune a postului de radio Rire et Chansons, cu ocazia lansarii unui nou DVD al sau, „Tout sur Jamel”.

In timpul discutiilor despre viata sa, umoristul este intrerupt de un apel telefonic de la presedintele francez Nicolas Sarkozy, sustine el. Intrand in joc, prezentatorul emisiunii il intreaba daca il consiliaza pe seful statului francez, cerandu-i ca exemplu, o reforma propusa de el. „Expulzarea romilor este ideea ta?”, il intreaba moderatorul. „Da”, raspunde Debbouze, „pentru ca ma enerveaza”. „Sunt multi romani”, continua el.

„Dar romanii sunt buni la fotbal”, vine replica moderatorului.

„Da, este adevarat”, ii raspunde umoristul. „Ar trebui sa avem un capitan roman in echipa Frantei. Iti imaginezi un capitan roman? Va rog, dati-mi mingea (…) pentru copii. Asta va face un roman”, conchide el, referindu-se la cersetorii romi tot mai numerosi in Franta.

Aceasta nu este prima data cand romanii sunt ironizati in emisiunile satirice din Franta. La 16 aprilie, Jonathan Lambert, un cunoscut umorist francez, a interpretat „salutul romanesc” in cadrul emisiunii emisiunii „On n’est pas couchés”, transmisa de postul de televiziune France 2, la o ora de maxima audienta. Privirea umila, palma intinsa si tonul rugator au fost elementele prin care Jonatahan Lambert a ilustrat salutul romanesc. Gestul francezului a generat dezbateri aprinse in randul opiniei publice din cele doua tari.

 

author avatar
Ciprian Purice
276 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger