AcasăNewsRomânii intră în lockdown? Rafila: Facem aceste lucruri împreună cu populația

Românii intră în lockdown? Rafila: Facem aceste lucruri împreună cu populația

Medicul Alexandru Rafila – deputat PSD – atrage atenția asupra posibilității ca România să intre în lockdown. Acesta a precizat, joi, că se caută o soluție pe care românii să o accepte.

România ar putea intra în lockdown 30 de zile

„Încercăm să găsim o soluție pe care lumea să o accepte. Să venim cu câteva lucruri concrete pe care să le dezbatem în Parlament. Să fie o solidaritate de 30 de zile care să ne aducă într-o situație mai puțin gravă decât în momentul de față. O să vedem dace este vorba de un lockdown, dacă va fi un lockdown înțelept. Trebuie să facem lucrurile acestea împreună cu populația, reprezentanții societății civile și sindicatele”, a declarat Alexandru Rafila, joi, potrivit realitatea.net.

Rafila: Certificatul verde la locul de muncă, o măsură discreționară

Pe de altă parte, soluția privind impunerea certificatului verde la locul de muncă este văzută de Alexandru Rafila ca fiind discriminatorie. Acesta este de părere că măsura mai degrabă va adânci problema, în loc să o rezolve.

„Trebuie să discutăm cu toate părțile, nu să venim cu o măsură discreționară. Eu nu mă opun certificatului verde, el poate ajuta la stoparea tranzitului de persoane. Nu cred că acest proiect a fost cea mai fericită alegere pentru că generează tensiuni sociale și nu este momentul pentru așa ceva”, a mai spus medicul Rafila.

De altfel, acesta consideră că proiectul ar trebui rescris complet, deoarece este complet greșită abordarea.

author avatar
Alina Costache