AcasăNewsRomânii împrumutați de Raiffeisen Bank vor primi bani înapoi. Ce a stabilit...

Românii împrumutați de Raiffeisen Bank vor primi bani înapoi. Ce a stabilit instanța

Raiffeisen BankRomânii împrumutați de Raiffeisen Bank vor primi bani înapoi. Ce a stabilit instanța

Românii care au luat un credit de la Raiffesen Bank, în perioada 2006 -2009, vor primi înapoi o parte din banii plătiți pentru dobânzi, susțin reprezentanții Autorității pentru Protecția Consumatorilor. Se aplică astfel o decizie definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Sumele urmează să fie recalculate în funcţie de dobânzile încasate de bancă pentru creditele luate în lei, euro, sau franci elvețieni.

Raiffeisen Bank trebuie să returneze clienților 19 milioane de euro

În total, sunt peste 9.000 de credite accesate, iar diferențele care urmează să fie restituite se ridică la aproximativ 19 milioane de euro, precizează comisarii ANPC.

Decizia vine după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a soluţionat definitiv cauza prin care se constatau practici comerciale incorecte, ale Raiffeisen Bank.

Practic, banca nu i-a informat pe clienți despre viitoarele costuri ale creditelor, deși ar fi ştiut nivelul dobânzii pe care urma să-l aplice.

Acum, banca trebuie să modifice contractele afectate, și să emită un nou grafic de rambursare.

Împrumutații trebuie să se adreseze băncii

Indiferent de situația actuală a raportului dintre creditor și debitor (credite închise, ajunse la maturitate, executate, restructurate, aflate în plată etc.), consumatorii persoane fizice și/sau moștenitorul/moștenitorii titularului/titularilor, acolo unde este cazul, au dreptul să primească sume de bani care vor fi calculate, de la caz la caz, în funcție de tipul de credit, suma și perioada de creditare.

Pentru a primi aceste sume, consumatorii trebuie să se adreseze operatorului economic.

author avatar
Andreea Vlad
558 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger