AcasăNewsRomanii, fara vize in SUA pentru 90 de zile

Romanii, fara vize in SUA pentru 90 de zile

Un proiect legislativ ce mareste sansele romanilor de a merge in SUA timp de 90 de zile fara viza a fost introdus in Camera Reprezentantilor a Congresului american.

Romanii ar putea fi scutiti de stresul obtinerii vizelor pentru SUA

Este vorba de posibilitatea includerii Romaniei, Poloniei si Bulgariei in programul Visa Waiver (VWP), de exceptare de la obligativitatea vizelor daca vizita in SUA este pentru o perioada de cel mult de 90 de zile.  Proiectul inlocuieste actuala reglementare care interzice accederea in VWP a statelor a caror rata de respingere a cererilor de viza depaseste 3%.  Romania, Bulgaria si Polonia au rate de respingere „record”, respectiv de 22%, 16% si 10%.  Noile prevederi au scopul de stimula turismul in SUA. Presedintele Barack Obama a indicat deja ca va sprijini extinderea programului Visa Waiver daca aceasta va primi unda verde din partea Congresului.

Artizanul acestei propuneri este congresmanul democrat de Illinois, Mike Quigley, in a carui circumscriptie se afla o numeroasa comunitate poloneza. Se asteapta ca senatoarea democrata Barbara Mikulski (Maryland), de origine poloneza, sa introduca un proiect similar in Senat.

author avatar
Adina Mutar
1.088 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger