AcasăNewsRomânii fără asigurare medicală își vor plăti integral tratamentele

Românii fără asigurare medicală își vor plăti integral tratamentele

Diaspora fără asigurare medicală trebuie să plătească tratamentele

Pandemia coronavirusului nu îi va scuti în niciun fel de plata serviciilor medicale pe românii care nu au asigurare medicală. Potrivit unui proiect de hotărâre inițiat de Ministerul Sănătății, analizele, tratamentele și spitalizarea în cazul bolilor endemice vor fi suportate integral de neasigurați.

Diaspora fără asigurare medicală trebuie să plătească tratamentele

Proiectul de hotărâre pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale pentru 2020-2021, publicat pe site-ul Ministerului Sănătății, nu prevede niciun fel de excepții pentru cei care contactează coronavirusul. Astfel, cei care nu au plătit asigurarea de sănătate vor fi obligați să suporte din propriile buzunare cheltuielile medicale în caz de îmbolnăvire. Măsura vine pe fondul întoarcerii în țară a peste un milion de români din diaspora, cei mai mulți dintre aceștia neavând niciun fel de asigurare medicală. În cazul românilor care au lucrat cu acte în regulă în țările europene, va funcționa cardul de asigurat din țara respectivă, tratamentele fiind gratuite pentru aceștia, contravaloarea serviciilor medicale urmând a fi trimisă la decontare în țările respective. ”Pachetul minimal de servicii medicale în asistenţa medicală primară cuprinde servicii medicale pentru situaţiile de urgenţă medico-chirurgicală, supraveghere şi depistare de boli cu potenţial endemoepidemic, consultaţii de monitorizare a evoluţiei sarcinii şi lăuziei, consultaţii de planificare familială și servicii de prevenţie. Serviciile medicale pentru situaţiile de urgenţă medico-chirurgicală care pot fi acordate în pachetul minimal de servicii sunt asistenţa medicală de urgenţă – anamneză, examen clinic şi tratament, care se acordă în limita competenţei şi a dotării tehnice a cabinetului medical în cadrul căruia îşi desfăşoară activitatea medicul de familie. La capitolul supraveghere intră și depistarea de boli cu potenţial endemoepidemic – examen clinic, diagnostic prezumtiv, trimitere către structurile de specialitate pentru investigaţii, confirmare, tratament adecvat şi măsuri igienico-sanitare specifice, după caz. Persoanele care beneficiază de pachetul minimal de servicii medicale suportă integral costurile pentru investigaţiile paraclinice recomandate şi tratamentul prescris de medicii de familie, precum şi costurile altor activităţi de suport”, se arată în proiectul de Hotărâre al Ministerului Sănătății.

Plată și la medicul de specialitate

În pachetul minimal de servicii medicale în asistenţa medicală ambulatorie de specialitate pentru specialităţile clinice vor intra  serviciile medicale pentru situaţiile de urgenţă medico-chirurgicală, precum și supravegherea şi depistarea de boli cu potenţial endemoepidemic. ”Depistarea bolilor cu potenţial endemoepidemic include, după caz, examen clinic, diagnostic prezumtiv, trimiterea la spitalele de specialitate pentru confirmare şi tratament. Persoanele care beneficiază de pachetul minimal de servicii medicale suportă integral costurile pentru investigaţiile paraclinice recomandate şi tratamentul prescris de medicii de specialitate”, se mai precizează în proiectul de act normativ elaborat de Ministerul Sănătății.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
118.807 afisari

133 COMENTARII

    • Eu as liviu fara asigurare medicala.pai daca doamne feri,mas ambolnavi nu mas xuce la spitalca ce sti ce sume exorbitante or fi .si atunci probabil ca se vor ambolnavi mai multa lume.Binenteles fara sa vreau sau fara sa stiu.dar vad ca toate masurile se andreapta catre ce i ce anvart bani (cred.)poate gresesc.dar ar trebui sa fie gratuit atata timp cat statu ne obliga si ne amendeaza ,ect…si asta numai ca sa starpeasca virusu ucigas.eu as barbat de 57 de ani.

      • Doamne feri sa platesti ceva la stat. Totu moca si de 5 stele vreti.. Vad ca scoala nu ti-a placut, aia era moca sa stii. cine te obliga si te amendeaza? Pe tine ar trebui sa te oblige la 12 ani de scoala si sa te amendeze pt toate “â”-urile alea la inceput de cuvant si toate cratimele lipsa. Lehamite de paduchi ca voi. Nu merge la spital sa dai sume exorbitante, mori acasa… se mai curata si tara asta de limbrici ca tine.

        • Perfect comentariu. Sunt romani care inca muncesc afara, au dreptul la asigurari de sanatate si vin lichele din astea, care inca asteapta sa faca statul ceva pentru ei. Nu ajunge ca au avut drept la scoala gratuita, au avut asigurare medicala aici, ba unii s-au si puit ca iepurii, hai sa platim si sa crestem burieni la nesfarsit. Eu i-as primi in tara in baza verificarii ITM. Tu sau sotul/sotia, ati muncit vreodata? Aveti macar o luna de contribuite la stat? Nu? Pai cu ce drept mai vii parazitule sa ti se dea???

          • De acord cu dvs. Dar oare cum se va pune în practică? Îl verifică înainte de a-l urca pe izoleta sau îl tratează și apoi taie factura pe care oricum nu o vor plăti.

  1. V-am votat,dar veci nu veti mai primi vreun vot de la mine.mi se face pielea de gaina, saracii oameni.dar pentru cei cu salarii mari sa ii tineti acasa pe bani multi aveti?Domnule Presedinte unde sunteti?

    • Da, or sta acasa unii dar cotizeaza/au cotizat la stat.asa un bmw de cateva mii de euro, isi permit asa zisi cocalarodiasporeni, ca cei care sunt la munca cinstita sunt asigurati indiferent de tara. De ce sa nu am eu loc in spitalele hulite de nenorocitii ca ei?????

    • Anonimule, de ce as plati eu ptr tine? Ai plecat la viata mai buna, nu ai găsit-o?
      Consumi platesti, baiete. De la cine vrei sa consumi? Ar trebui să iti fie rusine.

    • Da e foarte clar, ai muncit legal pe unde ai fost, nu ai probleme, da de ce sa beneficieze si toti tiganii care au umblat numai dupa furat ?

  2. Așa trebuie pentru ca noi care am rămas in tara pe salarii de sute de euro nu de mii de ero cum se lăudau acești ,,muncitori” acum vor tratament gratuite din banii celor de acasă

    • Când vad mesaje de genul acesta sper doar ca sunteți niște copii care va dați cu părerea, și atât. Nu zic ca nu e corecta decizia, dar voi sunteți prea ipocriți, și prea frustrați. Sunt poate familii cu copii care au rămas fără loc de munca,in România cunosc persoane care nu mai sunt asigurate, e o problema generala. Statul a luat decizia asta pt ca vei vedea și tu ca România nu va putea suporta prea mulți pacienți și vor avea nevoie de bani. În italia sunt peste 500morti in fiecare zi iar la noi 20 de infectați pe zi, mi se pare „tras de par” , virusul se răspândește la fel de repede peste tot, dar fie, alta discuție. Eu sper sa trecem bine cu toții. Pace hater-ilor

  3. Scoala nea Vadime ca mare dreptate aveai cind spuneai ca trebuiesc împuscati ci mitraliera

  4. Nu strigau diasporezii că vor o ţară ca afară? Cu această lege vor avea, într-adevăr, o ţară ca afară. Foarte bine!

  5. Inteleg sunt oameni si oameni.. dar numai judedecati deoarece ni-se poate intampla oricui.. as dori sa spun mai multe dar ma abtin de la comentarii . In schimb cineva acolo sus vede si aude iar roata e rotunda si moneda are un revers asemenea. Sa ne pastram in schimb speranta ca va fi bine si ca vom trece cu totii peste ce este si ce va veni. Sanatate TUTUROR..

  6. Să avem și îndatoriri, nu numai drepturi față de aceasta țară care face eforturi pt toți nu numai pt cei care au plătit asigurări (sau nu) în alte țări . Rușine!!!

  7. Foarte bine. Sa o vad si pe asta. Doar nu o sa platim si pentru aia care au produs pe afara.

  8. Si in Germania platesti daca nu esti asigurat…si la urgenta cand mergi se plateste daca nu ai card de sanatate!

  9. Nu comentez prea multe, spun doar atat:am lucrat 5 ani si jumatate in tara.Nu am beneficiat de niciun serviciu medical.Am lucrat in strainatate , am avut somaj si acum trebuia sa plec din nou. In momentul de fata nu pot sa mai plec. Daca ma imbolnavesc, as dori sa imi fie platite tratamentele din banii pe care i-am cotizat 5 ani si nu am beneficiat de cotizatiile respective.Daca eu trebuie sa imi platesc tratamentele, si nu sunt egala in drepturi cu cei care se imbolnavesc si lucreaza in tara, atunci de ce am aceleasi obligatii de a respecta celelalte drepturi?De ce as sta in casa in izolare?

    • Aida drga stai in casa pentru binele tau – sa nu iei cumva un virus. Nu ii faci un rau guvernului, ci tie si altor romani, care nu au nici o vina ca tu ai minte de gagalice.

    • Stai în casă la izolare pentru toți cei din tara asta care va suportainganfarea voastră și impaunarea cu traiul bun care îl duceți voi afară. Noi am rămas sa ne chinuim sa nu ne părăsim copii și părinți și plângeam când va vedeam pe voi câte va permiteți și nu aveți grija nimănui. Acum ați venita acasă cu capul tot sus cine sunteți voi? Cine va da dreptul sa va jucați cu sănătatea noastră? Nu va convine izolarea mergeți dincolo sa va dați mari. Lăsați ne sa ne vedem de ale noastre!!

      • Bravo, asa este…si cati oameni nu și-au abandonat locurile de munca , din tara si au plecat la munca în strainatate , dupa 10 sau chiar 20 ani de munca …cu banii cotizati de ei ce s-a întamplat , unde sunt?? Avand în vedere ca nu au apelat la servicii medicale niciodata…

    • Bravo, asa este…si cati oameni nu și-au abandonat locurile de munca , din tara si au plecat la munca în strainatate , dupa 10 sau chiar 20 ani de munca …cu banii cotizati de ei ce s-a întamplat , unde sunt?? Avand în vedere ca nu au apelat la servicii medicale niciodata…

      • Când veți ieși la pensie veți prezenta dovezile muncii dvs pe cei de 20 de ani.Impreuna cu anii în care ați cotizat în străinătate veți avea o pensie rezonabila și veți primi tratamente medicale și medicamente lunar, conform legilor. Dacă, însă, ați muncit „la negru”, va fi greu pt dvs…

      • Sant oameni care au cotizat 40 ani,nu au fost in spitale.toata viata,crezi ca le da cineva vreo socoteală pt.sumele date lunar la asigurări?? Sin pacate dupa ’89 trebuia sa fie conturi individuale pt.asigurari medicale și nu la grămadă,aici s-a gresit,doar asa fiecare persoana era interesată să își asigure o cotizație in functie de venit

    • Altii lucreza de 30 de ani si nu se mai plang atata. Daca afara ai lucrat si ai platit asigurari sunt recunoscute in UE. Daca ai fost #IzmanaPeCalator, vagi mana in buzunar !! Simplu si corect.

      • Doamne ferește cata prostie!!! Au trimis bani familiilor lor. Cei care se întorc acum au rămas votanți /asistați sociali în acte la noi pentru care noi am plătit. Își făceau selfie-uri prin avioane și cu purcoaie de bani”pe barosaneala” și acum sunt cetățeni romani nu??

    • Dute în Congo dacă nu vrei sa respecți legile din România. Crezi ca ești prima care cotizează și nu beneficiază de tratament eu lucrez pe comunitate și când am venit în țară am vrut sa fac niște analize dar nu mai erau fonduri și le-am făcut pe banii mei de doua ori, și totuși plătesc în continuare ca Doamne ferește ai nevoie de o internare ce faci plătești din buzunar tot.

    • Să stai în casă la izolare e pentru ca să nu îmbolnăvești oameni care nu au nici o vină că nu ai tu servici. Și noi plătim asigurări în speranța că vom apuca pensie în viața aceasta. De ce nu ai rămas acolo?

  10. Prietenul la nevoie se cunoaste Cand omul crapa de amar, tara il ajuta cu ghioage in cap De unde sa plateasca saracii? Am ajuns inumani? Medicația ar trebui gratuita in tara altfel vom crăpa cu toții Si ura,indiferenta,rautatea inlaturate pe veci

    • Teoretic ai dreptate. Problema este de unde luam bani sa ii tratam pe toti gratuit? Dupa pandemie in acest stil vom fi o tara care va muri de foame, iar vindecatii diasporezi din banii imprumutati de guvernul roman se vor intoarce in tarile bogate UE, iar noi cu economia distrusa vom muri de foame. Pana la Pandemie in Romania era o mare criza de forta de munca. Ai vazut diasporezi sa se intoarca si sa munceasca in Tara? Noi muncim in constructii cu muncitori vietnamezi…

      • Ma faci sa rad. Tu habar nu ai de economie. Romanii de peste hotare trimit bani acasă mai mult decât îți poți închipui tu. În 2018 au fost înregistrate transferuri de 3 miliarde euro, plus ca mai sunt și o alta categorie de oameni(destul de mare) care fac bani la negru și tot în România ajung. Asa se ridica o tara, te zbați cum poți, faci bani și investești in tara ta, problema e ca România e condusa încă de niște paraziți care nu vor sa facă nimic bun, decât sa se hrănească cât timp sunt încă în viata.Citește mai mult, „deschide ochii” , învață din orice te înconjoară, documentează-te, te limitezi fără sa gândesti ca mai exista și altceva….

        • Chiar visezi. De unde scoti sumele astea?
          Si daca ar fi adevarate, din acei bani, trimisi de oamenii seriosi, vrei sa se plateasca tratamente pt cersetori, tiganime si alte scursuri?
          Dar oricum…suma ai visat-o…

        • Aia trei miliarde de euro au reprezentat cca 1,5% din PIB. 10 miliarde sa fi fost, dar nu au fost, reprezentau 5%. Restul sunt rezultatul muncii celor ramasi in tara. Iar daca stam sa socotim ca cea mai mare parte din banii trimisi in tara se duc in consum… alimenteaza cresterea economica nesanatoasa pe baza de consum, ca asa ne-au invatat presedintele, liberalii, BNR-ul, UE, BM si FMI-ul. Daca mai socotim ca sunt cheltuiti cu predilectie in lanturi de magazine straine si se cam intorc de unde au venit, iar la calcularea PIB-ului banii dusi in importuri se scad, da cu virgula.
          Nu e bine ce fac actualii guvernanti penelisti, mi se pare inuman, dar ce este uman la ei? Pentru ei nu conteaza nici micul intreprinzator. Sa ne gandim la privatizarea sanatatii si la celalalte masuri luate de ei, care numai in favoarea cetateanului de rand nu sunt. Dar anumite lucruri nu trebuie exagerate. Puneti in balanta ca afara sunt 5 milioane si in tara muncesc vreo 6 si apoi faceti diferenta intre 100% si banii care vin de la diaspora. Cred ca e vremea sa inceapa sa ne respecte pe cei ramasi pe aici.

          • Vrei să ne convingi ca ceilalți, de dinaintea președintelui actual și de PNListi, ăia de acum 30 de ani, începând cu Iliescu și băieții dăstepti alimentau creșterea sănătoasă a economiei care nu era bazată pe consum? Pfff, ne crezi idioți? Cine a dus țara asta de râpă, de la ’89 încoace, președintele actual și PNL? A, PSD-ul era mai uman, da, da, și învelea ciocolata în staniol…

        • Nu ne mai mintiti!!! Banii s-au intors inapoi in germania si franta prin lidle si carefure. In tara au ramas nici 1%. ?

        • Doamne ferește cata prostie!!! Au trimis bani familiilor lor. Cei care se întorc acum au rămas votanți /asistați sociali în acte la noi pentru care noi am plătit. Își făceau selfie-uri prin avioane și cu purcoaie de bani”pe barosaneala” și acum sunt cetățeni romani nu??

    • Săraci??? Au fentat destul sistemul,ajunge! De ce nu au stat acolo unde era bine? Să ne lase pe noi ăștia mai proști liniștiți? În România de ce nu respectă nimic? Rușine!

    • Asta, cu gratuitate pentru toți era valabilă pe vremea lui Ceaușescu. Atunci, toată lumea era încadrată în Câmpia muncii. Și nu pleca nimeni „afara” din țară. Întrucât nu ne putem întoarce în timp, va trebui să procedăm după legile vremurilor de-acum. Cine nu cotizează nu are parte de gratuitate. Iar gratuitatea nu se oferă retroactiv, e ca la asigurare: plătești toate ratele, trece anul fără probleme și gata, la o zi după expirarea contractului, dacă ți-a luat foc casa nu primesti nicio despăgubire chiar dacă ai făcut asigurare an de an.

      • Daca e dupa cum spui tu atunci n-ar mai trebui sa iei nici pensie.Ai cotizat an de an si a trecut anul…salut.Ti-ar conveni?
        Eu zic sa mai gandim un pic cand vorbim.
        Oricum platesti si platea-i ajutoare sociale la categoriile sociale mentionate cu precadere pe forum.
        O mare parte din banii cu care s-a tinut tara asta( dupa ce desteptii astia cu legile lor au distrus-o)au provenit si de la cei care au muncit cu forme si de la ceilalti.Asta este adevarul ca ne place sau nu.
        Daca ar fi stat in tara ce aveau de facut, pt. ca s-au taiat la fier vechi intreprinderile facute cu banii tot ai nostri?
        Am fi stat toti baricadati in case de frica spargerilor si a hotilor si a criminalilor.
        Sa zicem merci ca au plecat afara ca sa invete si Occidentul cum sa-i integreze ca ne dadeau noua lectii.
        Mai sunt si cei dati afara din locurile de munca autohtone si care au o varsta la care nu-i mai angajeaza nimeni si traiesc de pe o zi pe alta fara asigurare dupa ce au cotizat zeci de ani fara sa aiba macar o internare si cineva s-a folosit de banii aia.Cu astia ce facem?!Au fost corecti si cinstiti dar au ramas ca prostii in tara sperand ca va fi bine.Si acu ii condamnam la moarte pt. ca asta va fi sfarsitul.
        In momente de necesitate trebuie sa ajuti pe toti cetatenii tarii tale.
        Sau dupa cum vor tovarasii liberali ii ajutam pe fiecare dupa cati bani au.
        Uita ca tot din banii nostri primesc salarii de bugetari imense si pensii speciale.
        Este usor de vorbit cand nu esti in situatie.

        • Nu rastalmaci după cum îți convine, probabil că nu cunoști legile tarii tale, ori îți place să vorbești ca să te afli în treabă. Un om care cunoaște și respecta legile tarii sale, dacă se gândește la ziua de mâine face exact ceea ce trebuie ca să-i fie bine. Dar când se complace în indolentă primește ceea ce merita. Sora mea, cu soțul, au plecat în străinătate, au muncit unde și-au găsit dar n-au uitat să-și plătească asigurările aici, în țara, gândindu-se ca într-o zi se vor întoarce și, cine știe, vor avea un ban în plus la pensie. Bineînțeles, când mai veneau în țara se duceau și la medic, pentru diferite probleme de sănătate, situație în care nu plăteau consultația și aveau reducere pentru medicamente. Așa că există și persoane responsabile pentru care am respect și considerație, dar pentru cerșetori, leneși și profitori nu am. Și amintind de faptul ca ai plătit asigurări un număr de ani și nu ai avut nevoie de medic dar la o zi după ce s-a terminat perioada de cotizație nu mai ești în sistem, ce e așa de nedrept aici? Eu am trecut prin asa ceva, am fost accidentat și am ajuns la spitalul de arși, a fost operat și trebuit sa plătesc la greu intervenția, ca să-mi salvez mana rănită. Nu plătisem de câteva luni, am ignorat și mi-am băgat picioarele în cotizația la sănătate din prostie deși familia m-a avertizat. Deh, tot patitu-i priceput, nu e nici vina președintelui actual, nici a PDLului, nici a PSDului… E vina omului care nu-și cunoaște interesul și nu se gândește la ziua de azi și la cea de maine ci își lasă viață de izbeliște.

          A propos, sa știi ca în limba română se spune și se scrie „plăteai”, nu „plătea-i”, e vorba de verbul „a plati” la imperfect, pers a II-a singular. Seară bună în casă!

  11. V-am votat si v-am respectat dar am uitat ca de-a lungul istoriei atat legionarii cat si liberalii au distrus pe tot ce au pus mana.Nici 5 % numai castigati alegerile.Va plang de mila.

    • Eu cand va spuneam ca este mai bine cu #CiumaRosie m-ati facut psd-ist. E acum luati cu #CimaGalbena !! I love #Didreapta !!

  12. un fake news! ca jurnalisti era corect sa publicati proiectul in cadrul articolului!

  13. Toata lumea trebuie sa plateasca asigurarile de sanatate .Nu sunt de acord ca cei care nu sunt asigurati sa foloseasca foloseasca banii mei de asigurare pentru cate i-am platit o viata intreags

  14. Pai dacă ai cotizat și nu ai fo la medic niciodată sau foarte rar și de ceva timp nu ai asigurare și când meri fără șpagă ești tratat simplu și cumperi medicale

  15. Mai Anonymus, ești un troll nenorocit!Arunci cu venin și împroști cu fecalele din care ești plamadit!

  16. Cred ca nu ar fi o suma prea mare în jur de 1400 lei sa plătească toți cei ce nu au asigurare și au mașini și vile de mii de euro

  17. Si aș mai avea ceva de spus,de ce sar așa opăriți cei veniți acasă? Eu am rude stabilite în Germania și Spania muncesc legal,respectă legi,nu vin in țară. După ce că vă primim,vă carantineaza frumos,aveti papica de 70ron pe zi,mai sunteți si cu gura mare? Dacă v am primit si voi nu aveti nici macar bunsimț sa stati 14 zile in casele voastre,vorbim despre respect? Trebuia să vă țină la graniță in corturi militare timp de 3 saptamani.

  18. Mare parte din ei se prefaceau ca nici nu mai știu bine românește, nu este vorba de naționalitate, este vorba despre cei care au plătit pentru un serviciu public și au dreptul sa beneficieze de ea și cei care nu au plătit și nu au dreptul de a beneficia.

  19. ba muilor ce sunteti art. 2 din CEDO nu este suspendat de invocarea art 15
    dreptul la viață este drept inalienabile luzarilor

  20. Personalul bugetar din justiție, armata, SRI și alte ..categorii plătesc asigurare medicală? Beneficiază gratuit? Au și pensii speciale? Tb. Făcută ORDINE.

  21. Nu este vorba doar de diaspora…. este vorba si de cei care au poate pe cartea de munca 11 ani … in care au cotizat , dar inainte de pandemia asta au rămas fără muncaaaa… chiar asa ???? Acum sa plateasca ???? De ce ????

  22. Au muncit in tara lor atatia ani, nu si au părăsit țara, au tras din greu aici, au rămas fără munca si acum sa plateasca in spitale ???

    • In alte tari sunt amanate toate platile lumina,apa,gaze,rate la banci,pana si chirii ..Aici oamenii care nu au asigurari sociale si probabil nu au gasit de munca la varsta de 51 de ani daca se imbolnavesc platesc …. . Atunci va intreb …ce fac dava ma inbolnavesc si stiu ca nu am bani sa platesc anunt autoritatile? Traiesc cat mai am de trait fara sa spun nimic si imi continui viata mergand pe strazi imbolnavind pe altii ? Nu as face asta dar aunt niste intrebari care mi leas pune daca as fi bolnava , pentru ca oricum as muri am avut TBC si alte boli deci rata mortalitatii mele e de 90% …. Am stat in romania viata mea a fost de cosmar….de ce mias dori sa mai traiesc ?

  23. Sa plateasca CAS pe ultimele luni,conform legii si apoi sa beneficieze de pachetul de servicii medicale.

  24. Anonymous,si eu fac parte din diaspora,si eu lucrez afara,dar ce sa vezi…..sant asigurat medicalsi eu,si familia mea cu asigurarea din tara unde lucrez,asa ca lasa tu vrajeala cu v-am votat si bla bla bla.”diaspora” aia care ne”a facut „fala” peste hotare si care pana ieri ne radeau in nas cu „nește”gratare in timp ce pe noi curgea sudoare….SA TRAGA CONSECINTELE.

    • Dacă sunteți asigurat în țara unde ați lucrat, veți fi îngrijit dacă va îmbolnăviți, trebuie să prezentați dovada ca sunteți plătitor de asigurări medicale și nota de plata va fi trimisă în țara respectivă.?

  25. Mai potoliti-va cu „diaspora”,diaspora santem noi care lucram cu forme legale in statele menbre UE.nu mai sensibiliza-ti oameni cu saraci aia din „diaspora”.aia sa se duca acolo de unde au furat si jefuit in ultimi 15 ani.

  26. A-ti vazit vreun interviu in vamele din tara cu un adevarat cetatean incadrat in cuvantulDIASPORA,sa se vaite?.eu cred ca nu…

  27. Parca . Acum 2 zile un medic spunea : Romani , la nastere a-ti facut un contract cu statul . Roman . Ok! Contract-ul se respecta numai .cand stat-ul beneficiază de drepturi .

  28. Tipic Romanesc . Avem patroni care nu produc decat măreață ; toti lipiți l-a ban public . Știți ce spun . ( noi astia care produce-m ceva in tara asta ): nimic adica . Zero. Meritam scutiri de impozite , de taxe e.t.c . Pai tot din b-anu-l. proștilor zic!

  29. Mi se pare corect. Asigurarea se plateste chiar daca nu te inbolnavesti. Ca la asigurarea auto. Ai accident, e. O. K. N-ai asigurare, platesti.

  30. Sunteti bolnavi.
    Medicii si asistentele se imholnavesc pe capete in Italia si se moare ca in abator la toate varstele si voua va arde de cardul de plastic… E urgenta poate esti strain sau padurean prins de virus ce faci il intrebi de card cand nu respira sa-i dai antibiotic.

  31. Parca sunteti Alafat. Mie imi interzice sa ies seara. Da lu ala care produce combinezoane biologice pt straini nu ilbinterzice, il lasa sa dea pt straini nu ai zice, ma, macar intre 22 si 6 dimineața produci pt medicii romani ca i razboi si la noi…

  32. Apoi sare si plavanu si pune bomboana pe coliva .
    ROMANI SA FITI SOLIDARIA A SOSIT VREMEA SA NE AJUTAM…

  33. Este cât se poate de corect…pentru cei care au fentat permanent legislația națională și nu plătesc nimic la sistemul național de sănătate…nu contează dacă și pe cine ai votat…

  34. Decizia este buna. De aplicat as vrea sa o vad aplicata. S-a intamplat sa am drum printr-un spital de ginecologie in nurma cu un an. Am ramas socat sa vad ca 60% din clientii care asteptau la usa erau tiganci din alea cu rochii largi si inflorate. Sunt convins ca nu au lucrat in viata lor si nu au platit un leu impozit. Sa vad eu acum, cand au venit toti pestii curvele si hotii de la furat (ca numai astia s-au intors) si or sari cu scandal pirandele si balamuc cum or aplica ei legea. La noi nu exista politie decat ca uniforma. Rar se aplica justitia. N-ai sa vexi la noi pistol pus la tampla si bataie sora cu moartea ca la strainezi. Asa ca in realitate tot noi cei care cotizam vom suporta si acesti indivizi

    • Cautati si voi solutii de viata ma nu fiscalității . Ca te blochezi in hartii. Crezi ca medicul italian mai cere cardul cand el trebuie sa aleaga intre pe cine sa scoata din ventilatie? Ce infantili. Vedem noi dupa razboi ce facem cu cei gloriosi eroi survaivari…
      Ce medalion le dam la cei romani reveniti din tratatii.
      Zic sa dam.

      • Din păcate trebuie să-ți dau dreptate. În situația actuală nu mai contează dacă ai cotizat ori nu, dacă ai sau n-ai card. Dacă mori pe stradă de coronavirusul asta ești contagios, ești un mare pericol și pentru cotizanți și pentru putori. Trebuie sa fie identificat orice bolnav, în cazul în care au de ales îl vor prefera pe cel mai tânăr, mai viguros…?

  35. Hai, s-o văd și pe asta. Dacă se întîmplă treaba asta votez numai pe cine a legiferat-o. Să-i ajute Dumnezeu să o aplice. Dar sunt foarte pesimist.

  36. In situatii de boala cand vor fi spatii insuficiente nu mi se pare ok ca cei asigurati sa nu mai poata fi tratati ca sunt unii neasigurati internati.

    • Stai linistit ca oricum o sa aleaga intre tine si un tanar daca ai peste 65 ani. E in conduita supraviețuirii .

  37. Hai sa vad pe cine alege medicul un tanar de 30 de ani neasigurat. Sau un virusat de 65?

  38. Acu daca ai 100 peste 65 de ani si 10 sub 50de ani si ai doar 10 ventilații libere sau de eliberat…
    Ghinion.

  39. Mi se pare foarte bine cum se gandeste.Sa plateasca statului roman pt tot.Sotu meu e plecat in Londra din 2007 dar noi nu am incetat niciodata sa ne achitam datoriile care ni se cuvin catre statul roman si cel englez.Adica platim asigurarea de sanatate si eu aici si el acolo.Asa ar fi trebuit sa procedam toti.Nu sa traim bine sa ne plimbam cu cele mai scumpe masini si acum cand nu mai putem sa venim acasa si sa spunem ca suntem romani si trebuie sa fim tratati bine pe banii altora.Nu mi se pare normal.
    .

  40. Si atunci te întrebi da de ce nu sta acasă virusatul? Ca dacă e bolnav și nu i se asigura nimic, la fel poate și el sa aleagă sa se plimbe

    • Lol vorba primarului din Sicilia… Voi iesiti la alergat acum in parc? Voi care nu ati mai alergat din școala primara? Ce va trebuie alergat acum? Faceti acum alergari?

  41. Cei din Diaspora care au plecat la muncă așa cum spun ei,înseamnă că au bani să-și plătească și tratamentul pt.spitalizare căci și în afară așa se procedează,nu-i așa? Vrem o țară ca afară! Mă întreb: dacă era război,tot așa repejor se întorceau în țară?

  42. Stati linistiti.Nu va plati nimeni.Vin alegerile si toate partidele se vor gudura pe langa voi.Acum totul e numai gargara .

  43. In Romania exista doua categorii:smecheri si fraieri.Toate legile au fost ,sunt si vor fi intotdeauna pentru fraieri,indiferent de sistemul politic.Smecherii vor fi protejati intotdeauna de toate partidele politice.Ei sunt capital electoral sigur.

  44. ce dracu sunteți ma asa răi și prosti pe deasupra ? legea zice ca toți cei care au boli cu asa transmitere gen corona, HIV și altele se ocupa statul gratuit !! dacă toate ciorile alea amărâte ar sta cu boala pe ei credeți ca am mai învinge viruși ???

  45. Aici nu este nimeni de vina nici cei care au plecat nici cei care au ramas de vina sunt doar cei care ne conduc de ce se lauda mereu ca maresc alocatiile pensiile etc… Sa se laude ca nu dureaza mult dupa marirea lor si maresc si impozitele si preturile la orice se poate pt ei exista intotdeauna bani pt salariile lor si pensiile lor sa fie primite la timp daca doamne fereste de ceva ei sunt primii luati in fata si tratati cum se cuvine si vindecati nu ca unu sau una ce isi creste singur/singura copii sau copilul pt ca nu are niciun sprijin nu cer milsa sau judec dar asa necajiti si plini de greseli suntem fiecare nu suntem perfecti nici unul asa ceva nu exista orice om are un defect si cei care nu isi permit pot avea drepturi oricand nu doar cand sunt alegeri asta nu inseamna ca daca nu te descurci cu banii sau cresti un copil cersesti mila sau sati plateasca altii pt tine dar vrem si noi ca statul care are pretentii sal votam sa fie la pretentiile poporului sa nu se mai gandeasca la buzunarelele lor ci la binele nostru ca doara deaia iam pus acolo dar nu e asa si se mai mira de ce mor oamenii de ce nu sunt respectate legile daca esi sunt un asa de bun exemplu pt popor

  46. Daca eram eu la conducerea acestei tari va bagam in carantina pe toti astia intorsi din alte tari si va mai puneam sa platiti si costurile de carantinare

  47. Indiferent ca platim sau nu asigurarea medicala niciodata nu vor fii fonduri atunci cand este mai mare nevoie exista doar daca au ceva de castigat de pe urma ta sau sari repede sa ajuti la scos aerul din buzunare daca nu ai bani sa le platesti spitalizarea si asa mai departe oricum mori in puscarie sau de foame frig etc pe strada daca si in maternitati au ajuns saloanele sa fie inchiriate si daca vrei sa fii trat
    cat de cat bine sari cu banu

  48. Și cu cei din țară care au rămas fără serviciu din „n” motive și care acum figurează ca neasigurați ce facem ? Îi omorâm si pe ei? Unii și așa o duceau greu acum trebuie uciși.Poate au contribuit 15-20 de ani când au lucrat și nu au folosit sistemul medical că nu au avut nevoie, erau „în putere”cum se zice ,acum trebuie să plătească. De ce?

  49. Sant oameni care au cotizat 40 ani,nu au fost in spitale.toata viata,crezi ca le da cineva vreo socoteală pt.sumele date lunar la asigurări?? Sin pacate dupa ’89 trebuia sa fie conturi individuale pt.asigurari medicale și nu la grămadă,aici s-a gresit,doar asa fiecare persoana era interesată să își asigure o cotizație in functie de venit

  50. Ne-am plătit singuri tratamentul și nevoile de sănătate, de ce credeți că ar
    ar fi pentru prima dată în situația de față,nu vă mai dați cu părerea despre noi așa ziși „leprosi ai Romaniei” așa cum ne-ati catalogat ori de câte ori am venit acasă la noi,nu la voi aceștia care ni aveți dreptul să ne judecați nici.”Sa arunce cu piatra cel fără de păcat” ați uitat de Dumnezeu și de omenie. Vă este frică de moarte? Toți suntem oameni de rând și avem motivele noastre care nu trebuie să vă intereseze de ce noi „leprosii ” am hotărât să ne facem un trai mai bun muncind in alte țări.Fiecare își trăiește viața cu bune și cu rele așa cum consideră că îi este de cuviință, de ce ar trebui să dăm la alții explicații de ce și cum am decis sa ne trăim viața? Ura,egoismul și ignoranta voastră nu ne doare pe noi ci pe cei ai noștri dragi care trăiesc aici și care cu ajutorul sacrificiile noastre continuă să trăiască în țara lor și la casele lor nu in tara voastră sau in casele voastre.Din nefericire pentru voi,noi suntem români.Doamne ajută la toți!

  51. «Serviciile medicale şi medicamentele necesare pentru identificarea, diagnosticul şi tratarea cazurilor cu COVID-19 şi complicaţiile acestora se acordă tuturor persoanelor aflate pe teritoriul României, pe toată perioada stării de urgenţă şi se suportă din bugetul Ministerului Sănătăţii şi bugetul Fondului naţional unic al asigurărilor sociale de sănătate»

    https://www.agerpres.ro/sanatate/2020/03/23/modificari-in-modul-de-acordare-a-serviciilor-medicale-pe-perioada-instituirii-starii-de-urgenta–472108

  52. Adevărat. La noi în tara se practica la nivel de spital niște preturi exorbitante. Mama a fost internata 14 zile la spital și tot tratamentul a făcut 300 lei, mâncarea Vreo20 iar restul lână la 5000 cazarea în spital. Dacă găsesc decontul va pun și o o poza sa va convingeti

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger