AcasăNewsRomanii din Italia, protest impotriva lui Ponta

Romanii din Italia, protest impotriva lui Ponta

Sute de romani din Italia s-au adunat in weekend, in fata Ambasadei Romaniei de la Roma, pentru a protesta impotriva premierului Victor Ponta.

Acestia au strigat lozinci impotriva lui Ponta si i-au solicitat demisia premierului, fiind nemultumiti ca presedintele Partidului Social Democrat tine de scaun, desi a fost acuzat in mod oficial de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie de comiterea mai multor infractiuni.

Miscarea de protest a beneficiat de sustinerea filialei PNL Italia, reprezentantii liberalilor din Peninsula sustinand ca „actiunea este consecinta ultimelor evenimente petrecute in Romania, avand scopul de a arata celor de acasa solidaritate si sustinere in lupta pentru schimbare intr-o Romanie a lucrului bine facut. Mesajul celor prezenti a fost unul de mare actualitate si comun celor din diaspora; adica dorinta de a le fi garantat si facilitat votul si necesitatea unei reprezentari corespunzatoare a diasporei in Parlament”.

Pe langa demisia premierului Victor Ponta, romanii din Italia solicita un numar mai mare de parlamentari pentru diaspora si oficializarea votului prin corespondenta.

author avatar
Cristi Ionita
156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger