AcasăNewsRomânii cu rate se iau cu mâinile de cap: Indicele ROBOR a...

Românii cu rate se iau cu mâinile de cap: Indicele ROBOR a crescut din nou

(sursa foto: constantadeazi.ro)

Românii cu rate la bănci stau cu ochii pe cifrele oficiale cu privire la valoarea indicelui Robor, cele comunicate de Banca Națională a României.

Miercuri, 23 februarie, s-a aflat că indicele ROBOR a crescut din nou. Indicele ROBOR la 3 luni a ajuns la 3,56, revenind la ceea ce se consideră a fi o valoare istorică, cea mai mare valoare din ultimii opt ani.

ROBOR la 3 luni reprezintă, vă amintim, indicatorul principal în funcţie de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei.

La startul anului 2020, indicele ROBOR la 3 luni era 3,19% pe an, iar la începutul anului trecut se situa la 1,98%, anunță miercuri Agerpres.

foto: captură site BNR

ROBOR la 6 luni, utilizat la calculul dobânzilor pentru creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a crescut la 3,80%, de la 3,78%, valoarea anunțată în 22 februarie.

Se așteaptă măsurile pregătite de Guvern, în „criza facturilor”

Veștile vin în contextul în care, în dimineața zilei de miercuri, la începutul ședinței de Guvern, premierul Ciucă vorbea despre pachetul de măsuri ce ar urma să fie anunțat joi, pe fondul creșterii prețurilor la energie și la gaze naturale.

”Suntem aproape de finalizarea pachetului de măsuri la nivelul Guvernului, pentru a continua măsurile de protecție a populației şi a economiei față de evoluția prețurilor la energie și gaze. Am avut analize desfășurate la nivelul ministerelor Energiei, Finanțelor, Mediului, Muncii, Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și, desigur, întâlniri și discuții în cadrul comitetului interministerial. Am avut, de asemenea, întâlnire la nivelul coaliției, măsurile fiind în principiu finalizate.

Mâine urmează să desfășurăm o nouă întâlnire în cadrul comitetului interinstituțional, urmând ca apoi să comunicăm aceste măsuri, care, încă o dată, vin să asigure un set de mecanisme, astfel încât protejarea populației și a economiei să se realizeze pe o perioadă mai lungă de timp”, a spus Nicolae Ciucă.

author avatar
Andrei Coman
368 afisari

3 COMENTARII

  1. E normal . Nu toti paduchiosii iesiti din vagauni gen comuna xxx, satul yyyy, jud FFFF trebuie sa ”reuseasca” la oras. S-au imprumutat sa dea spaga sa fie angajati, au cumparat pe imprumut case si masini, etc..
    Hooo , mah hoooo.
    Robor 3,19 % la 12 luni. Peste 3,19% se adauga dobanda bancii.
    Rata dobânzii
    3,47 % (IRCC + 2,30%)
    DAE
    4,04 %
    Veti fi exercutati si va intoarceti in vagauni si aveti si datorii pe coada. MIZERIILOR.

  2. DIN CAUZA UNOR FATALAI CA TINE E PLIN BUCURESTIUL DE LOAZE, PUTORI, IMBERBI, EPILATI, PENSATI SI BASINOSI. DOMNIA DE A TE DA BUCURESTEAN INSEAMNA CA ESTI AICI CA ESTI BUN…NU CA MUMA TA A VENIT CA SLUJNICA SA SPELE CHILOTI SI ASA ATI AJUNS DE MIROSITI A CANAL DE DAMBOVITA SI PLIMBATI CAINI CACACIOSI PRIN PARCURI. PARVENITI ..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger