AcasăNewsRomânii cred în Biserică și Armată! Instituțiile în care au cea mai...

Românii cred în Biserică și Armată! Instituțiile în care au cea mai mică încredere

biserica

Românii cred în biserică și desconsideră partidele politice. Biserica şi Armata se află în topul instituţiilor în care românii au cea mai mare încredere, alături de Poliţie şi Academia Română, conform unui sondaj.

Potrivit datelor sondajului „Barometrul Vieții Religioase”, 66,3% dintre români au încredere multă sau foarte multă în Biserică, 61,4% în Armată, 60,2% au încredere în Academia Română, 48,3% în Poliţie, iar 43,3% au încredere în Primăria din localitatea unde locuiesc.

Românii au cea mai mică încredere în partide, parlament și guvern

Cea mai puţină încredere o prezintă, potrivit sondajului:

Partidele politice – 55,4% încredere foarte puțină, 33,7% încredere puțină
Parlamentul – 52,1% încredere foarte puțină, 33,7% încredere puțină
Guvernul – 46,9% încredere foarte puțină, 32,2% încredere puțină
Preşedinţia – 48,9% încredere foarte puțină, 33,7% încredere puțină.
Relaţiile dintre diversele religii şi confesiuni din ţara noastră sunt privite de români ca fiind bune – 63,4% sau foarte bune – 15,1%.

Din totalul celor care au spus că „nu prea se consideră/ nu prea sunt” persoane religioase, majoritatea covârşitoare – 92,3% au spus ca sunt mai degrabă indiferenţi faţă de religie şi doar 7,1% au răspuns că sunt mai degrabă împotriva religiei.

Potrivit studiului, indiferent de confesiunea sau religia avută, 91,6% dintre respondenţi au spus că cred în Dumnezeu.

author avatar
Andreea Vlad
562 afisari

11 COMENTARII

  1. romanii cred in biserica. de asta avem zeci de mii de copii abuzati secual? avem mai clare si mai multe legi ptr, catei chiar si politia lui bode pt. catei.copiii nu _ s suficient de interesanti . …..pot fo vonduti ,icisi….craciun fericit credinciosilor romani.

  2. Cred in Dumnezeu?Niste mincinosi si ipocriti.Mergeti duminica in biserici sa vedeti cum preotii slujesc in fata catorva enoriasi.

    • hAnonime, mînca-ne-ai mătărânga… NU TREBUIE SĂ MERGI LA BISERICĂ PENTRU A CREDE ÎNTR-O OARECARE ZEITATE!!!

      POȚI SĂ „CREZI” ȘI DE ACASĂ, ÎN NATURĂ…

  3. FALS!!!

    CUM SĂ CREZI ÎN UNII CA măCIUCĂ? Ca hOprea?

    Sau în prea securistul patriarh, dan’el?

  4. Romania este un stat mafiot si esuat,oficial,dupa cum ne-au adus la cunostinta cei doi penali Cocotati dovediti,la varful statului. Si ei ” stiu ce spun”. Sa avem incredere in ce au spus,e perfect adevarat.

  5. Ai dreptate ,un cocalar ca tine, vesnic cu organul in gura ,in ce sa creada?Biserica lui Dumnezeu nu e Daniel,Banescu si altii ca ei ,Ea este in inimile si sufletul celui care crede sincer in Dumnezeu.Dar ce sa inteleaga niste animale ca tine.

  6. Ba trebuie sa mergi la biserica daca esti credincios. Dumnezeu nu iti face costum tie pe masura ta. Poate te mai si intreaba Dumnezeu daca vrei Armani?
    Pateticilor!

  7. ANDREEA ,SONDAJE SE FAC SI CU DEGETUL !,HARTIA SUPORTA MULTE MINCIUNI !,CAT PRIVESTE SONDAJUL DE CARE VORBESTI ESTE VALABIL CAT SI TIMPUL PROBABIL SAU PROGNOZA METEO !.
    ODATA ROMANII CREDEAU IN ARMATA !,PANA ARMATA A TRAS IN EI !,PANA ARMATA ERA ARMATA !,AZI ESTE O ADUNATURA DE NEINSTRUITI , CARE IN CAZ DE NEVOIE STRIGA SA VINA NATO !,ASTA-I ARMATA ?,NEINSTRUITI ,DOTAREA CU FRECATE DE RUGINA ,CU FIARE VECHI ADUNATE DE PRIN CAZARMILE AMERICANE ,AVIOANE LA A 4 A MANA !,PIRANIA UN REBUT ,PATRIOTURILE SCOASE DIN UZ SI REVOPSITE !,IN CE SA CREZI ? in aia 800 de frantuji !,in aia 1000 de soldati americani ?,FRONTIERA ROMANEASCA ARE IN EST peste 800 de km !,un soldat la 45 m !.
    Romanul merge la biserica :la botez ,la cununie ,si la groapa !, restul sunt babe si necajitii care sunt bolnavi sau cei care cersec !, UNDE A FOST BISERICA CAND S-A VANDUT ROMANIA LA BUCATA ?,CAND NI S-A IMPUS DE UE CASATORIILE INTRE BOLNAVII PSIHICI DE ACELAS SEX ?.
    CAND BISERICA NU FACEA POLITICA ROMANII MERGEAU LA BISERICA DIN CONVINGERE.
    AZI CAPII BISERICII SUNT IN PRIMUL RAND NEGUSTORI !,SI_AU ABANDONAT ROLUL DE PASTORI DE OAMENI SI SUFLETE .

  8. Nu mai macatz Ca Cat!!!!!! Niciodata rumunul nu a crezut in imputzita de armata, in BISERICA da.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger