AcasăNewsRomânii continuă să se întoarcă în țară. Două curse aeriene au adus...

Românii continuă să se întoarcă în țară. Două curse aeriene au adus în București 98 de conaționali

ULTIMA ORĂ: Un avion Tarom care decolase de pe Otopeni a făcut cale-ntoarsă

Aproape 100 de români au ajuns recent în țară, la bordul a două curse aeriene operate de Tarom.

Ministerul condus de către Bogdan Aurescu a transmis, sâmbătă, că este vorba despre persoane care, din diverse rațiuni, nu și-au mai putut prelungi șederea pe teritoriul celor două state în care se aflau. Și anume Olanda și Austria.

„În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate și care au fost afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 29 mai, au revenit în țară 43 de cetățeni români care se aflau pe teritoriul Regatului Țărilor de Jos (pe ruta București-Amsterdam-București) și 55 de cetățeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Austria (pe ruta București-Viena-București), ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne”, precizează MAE, într-un scurt comunicat. Totodată, cu această ocazie au revenit în România, din Amsterdam, doi cetățeni străini – un italian și un olandez.

În urmă cu două zile, MAE anunța revenirea în țară a 64 de cetățeni români de pe teritoriul Franței, printre aceștia regăsindu-se studenți și membri de familie ai acestora.

Pe 26 mai, aceeași sursă transmitea faptul că 90 de români aflați în Belgia și Olanda s-au întors în țară, la fel și 130 de compatrioți care au revenit în România din Emiratele Arabe Unite.

author avatar
Cristina Stefan
98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger