AcasăNewsRomanii, castigatorii Salonului International de Inventica de la Geneva: 18 MEDALII DE...

Romanii, castigatorii Salonului International de Inventica de la Geneva: 18 MEDALII DE AUR!

Inventatorii romani sunt marii castigatori ai Salonului International de Inventica de la Geneva. Inventia castigatoare a fost realizata de un grup de romani si cumparata in urma cu trei luni de o firma din Elvetia.

Ministrului delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu, a anuntat ca romanii au castigat la aceasta editia 18 medalii de aur, 8 medalii de argint, 4 medalii se bronz si 17 premii speciale, la care se adauga si marele premiu.

“Este un record pentru Romania. Sunt extrem de bucuros pentru faptul ca romanii nu doar produc inventii, ci produc inventii care se aplica deja si sunt cautate de marile companii pentru a fi transpuse in serie, in economie”, a declarat ministrul, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

Mihnea Costoiu a precizat ca echipa castigatoare a marelui premiu din acest an este “aceeasi echipa pe care am sustinut-o si anul trecut, la Salonul de Inventica de la Geneva, si care a castigat marele premiu cu scanerul pentru avioane”.

Inventia care le-a adus romanilor marele premiu la Geneva este una cu aplicatie in turism. Este vorba despre un sistem de camere capabile sa urmareasca o miscare, sa o recunoasca si sa faca un montaj de imagini pe care sa le restituie instantaneu, sub forma de film personalizat, detinatorilor de smartphone, a mai afirmat ministrul.

Sursa: antena3.ro

author avatar
Alina Costache
385 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger