AcasăNewsRomânii, buni de plată! Statul nu face nimic să recupereze despăgubirile de...

Românii, buni de plată! Statul nu face nimic să recupereze despăgubirile de zeci de milioane de euro după condamnările la CEDO

CEDORomânii, buni de plată! Statul nu face nimic să recupereze despăgubirile de zeci de milioane de euro după condamnările la CEDO

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) atrage atenția asupra unui fenomen îngrijorător, care îi costă zeci de milioane de euro pe contribuabili și în fața căruia statul român asistă neputincios.

Este vorba despre cuantumul despăgubirilor pe care România le plătește în urma condamnărilor primite la CEDO, care, potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Finanțelor, se ridică la aproape 50 de milioane de euro doar în ultimii cinci ani.

Aceste sume sunt plătite din bugetul de stat și, practic, din banii românilor. Statul, cu mici excepții, nu face nimic în a recupera acești bani de la cei responsabili. Potrivit legii, autoritățile au la dispoziție acțiunea în regres, împotriva celor care se fac vinovați de producerea acestui prejudiciu, prin care acesta poate fi recuperat.

Statul a recuperat doar 4.000 de euro din 50 de milioane

Însă, conform datelor oficiale de la Ministerul Finanțelor, în ultimii cinci ani statul a recuperat doar 4.000 de euro, folosind acțiunea în regres împotriva unei persoane găsite vinovată de condamnarea României la CEDO.

Toate aceste cifre arată faptul că statul nu depune eforturi pentru a recupera prejudiciile cauzate de condamnările pe care România le primește constant la CEDO.

În cadrul proiectului lansat, FACIAS solicită statului român să tragă la răspundere persoanele ce se fac vinovate pentru sumele uriașe plătite cu titlu de despăgubiri urmare a condamnărilor decise de CEDO și CJUE împotriva României.

author avatar
Andrei Ștefan
347 afisari

1 COMENTARIU

  1. „celor care se fac vinovați de producerea acestui prejudiciu, prin care acesta poate fi recuperat.”
    va referiti la procurori si judecatori incompetenti sau rau intentionati?
    pai in Romania, in ciuda practicii europene si a recomdandarilor ca sa nu zic insistentelor CURIA, magistratii nu rappund pentu faptele lor

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger