AcasăNewsRomanii avertizati pe iPhone in caz de cutremur. Vezi cat costa aplicatia!

Romanii avertizati pe iPhone in caz de cutremur. Vezi cat costa aplicatia!

Institutul Roman de Seismologie Aplicata (IRSA) si App&Go au lansat prima aplicatie de avertizare seismica pe Iphone, care anunta eventualitatea unui cutremur de peste 4,8 grade cu 30 de secunde si, respectiv, un minut inainte de producerea acestuia.

Posesorii smartphone-ului, aflati in Bucuresti, pot fi informati despre eventualitatea unui cutremur cu 30 de secunde inainte de producerea acestuia, iar cei din Timisoara au un timp de reactie de un minut.

Noul serviciul pe iPhone vine ca o actualizare a sistemelor de avertizare deja existente si implementate de Institutul Roman de Seismologie Aplicata: pager (avertizor individual si colectiv), SMS prioritar pe mobil, transmisie GPRS, avertizare pe internet.

Cu o istorie de peste 10 ani in seismologie si cu tehnologii de ultima generatie, IRSA detine brevetul de inventie pentru „Sistemul de avertizare si informare seismica”. De acum, acest sistem poate fi accesibil si pe dispozitivele Iphone.

„Este cea mai eficienta forma de avertizare seismica, datorita conectivitatii de 24/7 la sistemul IRSA, permitand utilizatorilor sa ia la cunostinta despre apropierea iminenta a undei de soc a unui cutremur de peste 4,8 grade pe scara Richter”, spune Adrian Stanescu, Managing Partner App&Go Mobile.

Serviciul de avertizare seismica se gaseste pe Appstore, sub denumirea de „Alerta Cutremur Vrancea”, si functioneaza pe baza unui abonament lunar de 9,99 euro sau a unui abonament anual de 99,99 euro.

O functie suplimentara a aplicatiei „Alerta Cutremur Vrancea” este Semaforul Seismic, un instrument de prognoza a riscului seismic folosit pentru indicarea probabilitatii de producere a unui cutremur in zona Vrancea. Semaforul Seismic functioneaza tot pe baza unui abonament lunar, in valoare de 4,99 euro, sau a unui abonament anual de 49,99 euro.

„Obiectivul principal al acestui serviciu este sa protejeze vietile oamenilor tocmai prin intermediul telefonului pe care ei il poseda. Am lansat acest serviciu pe iPhone si urmeaza sa il lansam si pe platforma de Android pana in mai 2012”, a declarat Adrian Stanescu, Managing Partner al App&Go Mobile.

Compania dezvoltatoare estimeaza ca aplicatia de avertizare seismica va avea, pana la sfarsitul anului 2012, in jur de 10.000 de utilizatori.

 

author avatar
Ciprian Purice
380 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger