AcasăNewsRomanii au cumparat 50 de kilograme de aur

Romanii au cumparat 50 de kilograme de aur

Incurajati de cotatiile internationale, romanii au achizitionat, in mai putin de doua saptamani, aur in valoare de de 1,8 milioane euro.

Aurul a devenit “refugiul” celor care se tem de o noua criza mondiala

Metalul pretios este vazut ca un „refugiu” in fata furtunii care zguduie din nou pietele financiare europene.  De la inceputul lunii, BCR si Piraeus, cele doua banci locale care deruleaza operatiuni cu aur cu clientela, au vandut circa 50 de kilograme.

Si asta in conditiile in care, la cursul Bancii Nationale a Romaniei, gramul de aur a sarit de 153 de lei, atingand astfel un nou varf istoric. Miscarea a fost determinata de cresterea cotatiilor pe pietele interna­tionale, unde aurul a atins un maxim de 1.578 dolari/uncie. Cine a cumparat aur la inceputul lunii (pretul era atunci de 140 de lei pe gram) are deja un castig de 9%, adica mai mult decat i-ar aduce un depozit in lei intr-un an intreg.

Bursa de la Bucuresti a crescut de la inceputul anului cu mai putin de 4%, iar pe intregul an 2010 indicele BET urcase cu numai 12%. Cresterea spectaculoasa de pe piata internationala este cauzata si de situatia Italiei, temerea ca aceasta tara ar putea urma scenariul Greciei, directionand din nou banii investitorilor in activele sigure – aurul si francul elvetian.

 

author avatar
Adelina Ionicel
287 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger