AcasăNewsRomanii au ajuns grasii Europei. Vezi aici cauzele!

Romanii au ajuns grasii Europei. Vezi aici cauzele!

Daca in urma cu cativa ani eram codasii Europei la capitolul obezitate, in prezent lucrurile s-au schimbat drastic. Romanii au urcat pe locul trei in topul celor mai grasi europeni.
Bucatarii turci ne-au invadat orasele si litoralul si ne-au cucerit cu saorma si kebab. In ultimii zece ani, in alimentatia romanilor si-au facut loc si hamburgerii, aripioarele picante si tot ce inseamna fast-food. Nu e de mirare ca, in cativa ani, am reusit sa urcam pe locul trei in topul tarilor cu cei mai grasi locuitori.

Un sfert din populatia Romaniei sufera de obezitate

Potrivit statisticilor Institutului de Endocrinologie C.I. Parhon, un sfert din populatia Romaniei sufera de obezitate. Un adult trebuie sa consume, zilnic, intre 2.000 si 2.500 de calorii. Medicii avertizeaza ca, cei care nu in cont de acest aport caloric risca, pe langa cresterea in greutate, sa se imbolnaveasca grav.

Numarul copiilor obezi s-a dublat in ultimii opt ani

In ultimii opt ani, numarul copiilor obezi din tara noastra s-a dublat. Asa s-a ajuns ca, in actele medicilor, sa figureze peste 12.000 de cazuri. Cei mai multi, adica aproape 11.000, provin din mediul urban.
Potrivit medicilor, patru din cinci copii obezi nu isi mai revin niciodata la greutatea normala. In majoritatea cazurilor, de vina este alimentatia neglijata de un numar prea mare de parinti.
Problemele incep din perioada prescolara, atunci cand parintii le dau copiilor mancare cu prea multe calorii, spun specialistii.
De retinut ca, obezitatea la o varsta frageda poate aduce boli cardio-vasculare, artroze, diabet sau diferite forme de cancer la maturitate.

848 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger