AcasăNewsRomanii, ascultati cu milioanele de SRI!

Romanii, ascultati cu milioanele de SRI!

Claudiu Manda, socat de numarul imens de interceptari facute de SRI

Seful comisiei de control SRI Claudiu Manda spune ca mai bine de 6 milioane de romani au fost interceptati in perioada 2005-2016 iar 2012 a fost anul in care SRI a stat cu urechea pe aproape tot guvernul, plus 100 de parlamentari.

Claudiu Manda socat de numarul imens de interceptari facute de SRI

Socoteala prezentata de Manda este simpla: numarul de mandate de interceptare pe siguranta nationala date in perioada 2005-2016 depaseste cifra de 300.000, iar daca la un mandat se face o medie de 20 de persoane sau de posturi interceptate rezulta ca numarul celor interceptati sare de sase milioane. Cifra care sperie realmente din moment ce populatia activa a Romaniei este de aproximativ noua milioane de oameni, ceea ce inseamna ca SRI asculta/suspecteaza mai bine de doua treimi. Iar asta este o nebunie totala! ”Ni se par niste cifre extraordionar de mari si de multe. Nu putem sa comentam sau sa contestam noi, la nivelul Comisiei, atat timp cat ele au fost stabilite de procurori in temei legal sau de judecatori, insa credem ca sunt prea multe astfel de ascultari, milioane de oameni ascultati in aceasta perioada”, spune si Claudiu Manda. Acesta a anuntat si ca membrii Comisiei vor merge la SRI si vor solicita punerea la dispozitie a documentelor care sa dovedeasca aceste interceptari si asta pentru ca ”romanii si Parlamentul trebuie sa afle daca mandatele au restrictionat drepturile persoanelor interceptate”.

In 2012, Guvernul si Parlamentul au fost ”abonatii” SRI-ului

Comisia SRI a fost deja sesizata si asupra interceptarii, in anul 2012, a aproape tuturor membrilor Guvernului si a celor ”mai importanti si vocali parlamentari” – peste o suta la numar. Ca urmare, a cerut lamuriri de la SRI pe aceasta tema, dar ca Serviciul nu a raspuns. Inca. Bine e ca dezvaluirile legate de amploarea incredibila a interceptarilor efectuate de SRI vin in momentul potrivit, respectiv atunci cand o comisie parlamentara speciala discuta despre modificarea legilor securitatii nationale. Context in care tot Claudiu Manda considera de bun augur propunerea de infiintare a unei Autoritati Unice de Interceptare care sa intermedieze intre operatorii de telefonie mobila si cei care pun in aplicare mandatele de supraveghere. ”Astfel nu va mai exista nicio banuiala ca pot sa fie interceptate comunicatiile sau comunicarile oamenilor fara sa existe un mandat”, a explicat Manda de ce crede ca este oportuna infiintarea unei asemenea institutii.

author avatar
Simona Badulescu
262 afisari

4 COMENTARII

  1. Imi place Manda… cum gandeste, cum actioneaza si comunica… Nu e sofisticat, dar e direct, clar si concis… E tanar si pare neatins de mentalitatea securistica … Il vad in viitor un bun … Director SRI!

    • de unde pana unde? ce are … cu prefectura? păi atunci puneti-l sef sectie chirurgie la Fundeni sau la … Universitar. sau si mai bine dirijor la filarmonica de stat….de ce nu? aa! acolo nu se poate ca nu e de meserie?? bine ca la SRI se poate… sa conduca niste profesionisti wow!

  2. Sint nebuni inseamna ca sunt ascultati toti orasenii. Sa ma pupe in chur Sri Patria a Pierit Securitatea a inflorit.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger