AcasăNewsRomânii ard de vii în spitale. Arafat are explicații și pentru incendiul de la...

Românii ard de vii în spitale. Arafat are explicații și pentru incendiul de la Ploiești

raed arafat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat joi, că incediul de la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, care a fost lichidat în trei minute, ar fi fost provocat de infirmiera care doar a mișcat patul unui pacient, spune Arafat.

Incendiul a fost anunţat la ora 4 şi un sfert, iar echipele de intervenţie care au ajuns în 10 minute la fața locului au lichidat focul în trei minute, a declarat joi dimineaţă secretarul de stat Raed Arafat.

„Erau 2 pacienți în salon pe ventilație non invazivă. În salon era o asistență și o infirmieră, asistență ieșise iar infirmieră a rămas acolo și în momentul în care a mișcat un pat s-a declanșat incendiu. Din ce inteleg, salonul avea senzori de oxigen”, a declarat Raed Arafat, la Realitatea PLUS.

Ministrul Sănătății susține că secția avea aviz ISU

De asemenea, informațiile transmise de directorul spitalului, cum că nu exista aviz de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) au fost dezmințite de ministrul Sănătății. Cseke Attila susține sus și tare că spitalul era autorizat, cu toate că și el susținea că nu e sigur de infomația pe care o deține: „Nu există informații cu privire la probleme legate de oxigen, ancheta penală va stabili ca în celelalte cazuri. Vorbim de o secție renovată care avea și autorizație de la ISU, dar informația trebuie verificată. Tot sistemul sanitar românesc e hiper solicitat, saturat”, a declarat ministrul.

Reamintim că doi pacienţi au murit într-un incendiu izbucnit într-un salon al spitalului suport COVID Movila Vulpii din Ploieşti. 15 pacienţi au fost evacuaţi la Spitalul Judeţean Ploieşti.

Incendiul a pornit dintr-un salon în care se aflau doi pacienți, la parterul clădirii, pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp. În salon se afla o infirmieră care a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului şi a fost transferată la spitalul Floreasca din Bucureşti.

author avatar
Alina Costache
312 afisari

3 COMENTARII

  1. Incendiul a fost stins în 3 minute, dar doi pacienți sunt scrum! Băi tembelule de Arafat, induci ideea că incendiula durat 3 minute. Greșit! Poate a fost stins în 3 minute de la sosirea pompierilor! dacă nici după incendiul ăsta nu-ți dai demisia și mai ai și tupeu, atunci meriți să te execute alții!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger