AcasăNewsRomânia, zguduită de cutremure în a doua zi de Paşte!

România, zguduită de cutremure în a doua zi de Paşte!

Cutremur în Vrancea, în Joia Mare. Ce magnitudine a avut seismul din 21 aprilie (sursa foto: romaniatv.net)

Două cutremure s-au produs luni dimineaţă, la un interval de o oră şi jumătate, în zona Vrancea din România. Primul cutremur din a doua zi de Paște a avut loc la ora 4:21, la o adâncime de 22 de kilometri şi a avut magnitudinea 3 pe scara Richter.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 80km V de Brăila, 83km V de Galați, 92km NE de Ploiești, 110km E de Brașov, 126km S de Bacău, 130km NE de București, 178km E de Pitești, 190km NV de Constanța, 192km NE de Ruse, 198km S de Iași.

Al doilea cutremur, mai mare

Cel de-al doilea seism s-a produs la 5:56, la adâncimea de 128 de kilometri şi a avut o magnitudine de 3,6.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 55km E de Brașov, 61km N de Ploiești, 116km N de București, 130km NE de Pitești, 131km S de Bacău, 135km V de Brăila, 138km V de Galați, 169km E de Sibiu, 181km N de Ruse, 214km SV de Iași.

Ce trebuie să faci în caz de cutremur

În cazul unui seism de o magnitudine importantă, trebuie să respectaţi câteva reguli, pentru a evita orice situaţie neplăcută. Protejați-vă sub o grindă solidă, birou, masă, iar copiii sub băncile din clasă sau mese.

Sprijiniți-vă cu mâinile de podea sau țineți-vă cu mâinile de piciorul unei mese sau de tocul ușii pentru a vă asigura stabilitatea.

Vă mai puteți proteja stând la podea lângă un perete solid, ghemuit pe genunchi și coate, cu fața în jos: cu palmele împreunate vă veți proteja capul (ceafa), iar cu antebrațele pe lateral, fața.

Nu fugiți pe ușă, nu săriți pe fereastră, nu alergați pe scări, nu utilizați liftul, dar – dacă puteți – deschideți ușa spre exterior, spre a preveni blocarea ei, în vederea eventualei evacuări după terminarea seismului. Evitați aglomerația.

author avatar
Andrei Ștefan
610 afisari

3 COMENTARII

  1. Numai un tâmpit că Andrei Stefan poate să creadă că un cutremur de 3 sau 3,6 zguduie România !

  2. Totul este absolut „natural”. Inclusiv norii și grindina care a căzut zilele astea. Și absolut „fără nici o legătură între ele” . Deșteptarea, inclusiv adormitele din fruntea meteorologiei, care la vârsta și „intelegerea” lor ar fi mai bine sa „ne lase” . Ai auzit Mateeasco? Bojaraico? Dutule? zis El Ninio.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger