AcasăNewsRomânia, zguduită de 3 cutremure în aceeași zi!

România, zguduită de 3 cutremure în aceeași zi!

România, zguduită de 3 cutremure în aceeași zi! România, zguduită de 3 cutremure în aceeași zi!

Duminică au avut loc trei cutremure într-un singur județ din România! Încă de dimineață mișcările seismice au fost înregistrate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Primul cutremur de 3,5 pe scara Richter a avut loc aproximativ la ora 7 dimineața, iar cel de-al doilea, de 3,4 pe scara Richter a fost înregistra la ora 12:09.

Trei cutremure într-o singură zi!

Cel de-al treilea a fost și cel mai puternic dintre toate – 3,7 pe scara Richter și a avut loc la ora 13:32.

De la începutul lunii august și până în prezent, în România au fost înregistrate 14 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,9 pe scara Richter.

Cel mai semnificativ seism din acest an s-a produs pe 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter. Cutremurul a fost resimţit chiar şi în Bucureşti.

Cutremur de 3,9 grade, sâmbătă dimineață, în România

Seismul din dimineața zilei de 15 august, unul considerat de către specialiștii de la Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului drept slab, s-a produs la ora 05 și 28 de minute, la o adâncime de 128 de kilometri.

Cutremurul din județul Buzău a avut 3,9 grade pe scara Richter și s-a produs la 59 de kilometri de orașul Brașov, la 66 de kilometri de Ploiești li la 120 de kilometri de Capitală.
Zilele trecute, mai exact pe 10 august, în județul Vrancea avusese loc un cutremur de 3,5 grade pe Richter, produs la 81 de kilometri adâncime.

Printre cele mai însemnate cutremure ce au avut loc în țară în ultima perioadă se numără cel din seara zilei de 25 iunie, din Banat – județul Mehedinți. Seismul respectiv – încadrat de specialiști în categoria medie – a avut 4,6 grade pe Richter și s-a produs la doar 16 kilometri adâncime.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
73 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger