AcasăNewsRomania vraiste: s-au furat 64 focoase pentru rachete

Romania vraiste: s-au furat 64 focoase pentru rachete

Patru lazi in care se aflau cate 16 focoase pentru rachete au disparut dintr-un tren care transporta armament de la Zarnesti spre Bulgaria. Disparitia a fost semnalata in Gara Stanesti din judetul Giurgiu. Trenul facea un transport special privat.

Potrivit unor surse judiciare, trenul venea de la o fabrica de armament din judetul Brasov si avea destinatia Bulgaria, iar transportul, care reprezenta export de armament, era pazit de jandarmi. Aceleasi surse spun ca focoasele nu contineau explozibil.

Conform surselor citate, de la Brasov spre Bulgaria trenul a avut doua opriri, iar disparitia lazilor cu focoase a fost sesizata de catre angajatii CFR din Gara Stanesti (Giurgiu), care au observat ca de la unul dintre vagoane lipsea sigiliul.

Ulterior, impreuna cu jandarmii si Politia a fost constatata lipsa celor patru lazi in care se afla cantitatea totala de 64 de focoase.

Reprezentanti ai Ministerului Apararii sustin ca transportul nu apartine ministerului.

Trenul care transporta obiecte cu specific militar era un transport social privat, astfel ca nu era necesara informarea autoritatilor in legatura cu deplasarea si cu ruta urmata, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

Potrivit unui comunicat al Parchetului ICCJ, sambata Parchetul Militar al Tribunalului Militar Bucuresti a fost sesizat de catre Inspectoratul Judetean de Jandarmerie Giurgiu ca in cursul acelei zile, in jurul orelor 15.30, lucratori ai Statiei CFR Giurgiu Nord au constatat ca la un vagon din garnitura trenului care continea obiecte cu specific militar, transportate in baza unui contract intre societati private, sigiile aplicate erau rupte si usa glisanta deschisa.

Parchetul Militar Bucuresti a declansat o ancheta in acest caz. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Giurgiu, comisar Mirela Gheta, a declarat ca politistii giurgiuveni au instituit filtre rutiere in tot judetul.

 

author avatar
A.P. Redactor
532 afisari

4 COMENTARII

  1. da.asa la trebuie sefilor jandarmeriei romane.pentru postul care il ocupa acum inspectorul general si prim adjuntul acestia pupa portocala pe toate partile.din toata garda carte asigura transportul de munitie sa ne spuna purtatorul de palavre al igjr cati subofiteri aveau cursuri de specialitate?de ce nu isi da demisia si conducera jandarmeriei romane?incompetenta se plateste.dati afara profesionstii sa ramana in sistem pilele.apropo…au lasat la transporturile speciale unu-doi profesionisti si restul ii ia de umplutura de pe la alte compartimente.mergeti prin untatile de jandarmi si sa vedeti ca se confiram.

  2. revin la comentariu si va spun ca am lucrat cu jandarmii de la bv,gj si db in multe misiuni asemanatoare.cei vechi profesionisti si cu caracter.dar acum dl.ministru incas face ce vrea din aceasta arma a m.a.i

  3. Jandarmi” PREGATITI ” care au raspuns corect la cele 5 intrebari pe teme profesionale.Cei cu 15-20 ani vechime au fost disponibilizati.

  4. Nu sunt de vina cei 10 sobofiteri de jandarmi,ci acei ofiteri responsabili cu intocmirea planului de paza la acest transport special.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger