AcasăNewsRomania versus Franta. In ce echipa joaca Ciolos?

Romania versus Franta. In ce echipa joaca Ciolos?

Europarlamentarii romani se tem ca Ciolos va apara interesele Frantei

Dacian Ciolos a devenit presedintele noului grup politic al Parlamentului European, Renew Europe, sustinut de francezi, dar si de germani, care si-au retras candidatii. Intrebarea europarlamentarilor romani este insa in ce echipa va juca Dacian Ciolos, avand in vedere antecedentele sale de pe vremea mandatului de comisar european pentru Agricultura.

Europarlamentarii romani se tem ca Ciolos va apara interesele Frantei

Vestea alegerii lui Dacian Ciolos in fruntea celui de-al treilea grup politic din Parlamentul European a dat fiori celor care se asteapta ca, in scurt timp, acesta sa ne arate cam ce jocuri va face si ale cui interese le va sustine. ” Este bine sa avem un roman lider de grup, dar daca acest lider nu joaca cinstit si corect pentru Romania este un lucru negativ pentru noi, deoarece are o forta mai mare decat un simplu membru in Parlament”, ne spune europarlamentarul Maria Grapini. Temerile europarlamentarului sunt justificate si de actiunile lui Dacian Ciolos din timpul mandatului sau de comisar european pentru Agricultura. ” Ciolos este, din punctul meu de vedere, omul lui Macron. Se stie ca si atunci cand a fost comisar european a fost mai mult comisarul Frantei decat al Romaniei. Mie mi s-a confirmat cand am venit aici si am vorbit cu actualul comisar pentru Agricultura. Intrebandu-l, de exemplu, despre controversata decizie de vanzare a terenurilor agricole catre straini, de ce ne obliga comisia, raspunsul a fost ca nu si mi-a dat si in scris ca nu ne obliga comisia sa vindem terenurile agricole. Si apoi mi-a spus de ce nu il intreb pe fostul comisar Ciolos. Nici Polonia, nici Ungaria nu-si vand masiv terenurile agricole. In celelalte tari exista tot felul de conditii, de exemplu in Franta nu poti sa cumperi aici pentru ca noi comasam terenurile pentru a avea o cultura de nu stiu ce, nu se poate ca trebuie sa ai accesul vecinilor si tot felul de chestii”, ne-a precizat europarlamentarul Maria Grapini.

Viticultorii, revoltati de politica lui Ciolos

Pe langa faptul ca a obligat Guvernul sa legifereze in 2014 vanzarea terenurilor agricole catre straini, Ciolos a lucrat intens si impotriva producatorilor romani, sustin europarlamentarii romani.  ”Am avut foarte multe reclamatii pe vremea lui Ciolos de la patronatele din viticultura, pentru ca erau intr-o competitie cu Franta si li s-au pus niste restrictii si au pierdut foarte mult viticultorii in acea perioada”, ne spune Maria Grapini.  Europarlamentarul sustine ca marea problema este daca grupul condus de Ciolos va sustine ceea ce spune Macron, adica o Europa cu doua viteze, sau ce spun tarile din Est, o singura Europa.  ”Va veni si votarea noului cadru financiar, in care este o disputa foarte mare in incercarea de a adauga la conditionalitati statul de drept, lucru care nu e prevazut in tratat. Sunt foarte curioasa daca Ciolos va sustine acest lucru pornit de la Franta si Germania. Dupa parerea mea este o improvizatie, pentru ca acordarea fondurilor europene are niste conditionalitati care au fost prevazute in tratat, iar inventia aceasta cu statul de drept mi se pare un artificiu prin care se pot elimina usor anumite state de la obtinerea unor fonduri europene”, ne-a declarat europarlamentarul Maria Grapini.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
273 afisari

2 COMENTARII

  1. Cioloș joacă pentru Franța ,dar poartă tricoul României și ne dă autogoluri măăă…!!

  2. Doar prostii se intreaba ce va face Ciolos ?,unde lupul a mancat o oaie 7 ani da roata !!.
    Caracterul omului se formeaza in primii ani de viata ,in familie in scoala ,cine crede ca se schimba apoi este naiv ori prost .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger