AcasăNewsRomania va produce arme Beretta

Romania va produce arme Beretta

ARX 160, fabricat la uzina Plopeni

Romarm  a  semnat  cu Beretta Holding pentru fabricarea unei noi   arme de asalt  la standarde NATO, inceperea productiei fiind prevazuta in toamna la Uzina Mecanica Plopeni.

ARX 160 fabricat la uzina Plopeni

“Vom putea produce la Plopeni o arma moderna, de ultima generatie. Vom fabrica un produs romanesc, chiar daca este sub numele Beretta. Va fi negociat in perioada urmatoare si contractul de offset, care va insemna modernizarea si dotarea uzinei, cu 6,5 milioane de euro, si oferirea unui pistol de 9 mm la fiecare arma de asalt achizitionata”, declarat ministrul Economiei, Niculae Badalau, cu ocazia semnarii documentului. Statul roman va detine 80% din compania mixta, prin Uzina Mecanica Plopeni, iar restul de 20% de catre Beretta Holding. In prima faza, 15% din componentele armei vor fi produse in Romania, urmand ca ponderea productiei autohtone sa creasca odata cu capacitatea fabricii. „Noi avem nevoie de clienti si Romarm are nevoie de un partener” Acum, noi, Beretta, suntem foarte bucurosi ca putem fi parte a colaborarii industriale dintre Romania si Italia. Inceperea lucrarilor va fi graduala, iar Beretta va ajuta Romarm sa fabrice componentele. Intre timp, ii va ajuta sa finalizeze armele. Pentru noi este important ca proiect pe termen mediu si lung, asa ca e important sa stabilim un proiect cu o tara cum este Romania”, a adaugat Franco Gussalli Beretta, presedintele companiei italiene. Beretta este dispusa sa investeasca  6,5 milioane de euro la Plopeni, un parteneriat care va permite crearea a 150 de noi locuri de munca.

author avatar
Andrei Coman
1.077 afisari

4 COMENTARII

  1. Am vazut la tv pe Gusalli Beretta (italian blond!?)spunînd ca românii la Plopeni VOR ASAMBLA ARME BERETTA..Deci nu vor fabrica aici !

  2. E geniala arma. Prima ca nu ate recul i remarcabil pe campul de operatii ca tragi lejer din miscare foc pe foc rafala or auto si faci muci. Țava camarazi se schimba pe 3 calibre. I mai usoara ca calasu cu peste juma de chil astea pot salva viata daca punem si grenezi la ele le fac de orice lupta. Felicitari italienilor pt asemenea inventie care fac diferenta. Eu m-am indragostit de ele si daca le dai si graunte speciale modificate devii imvincibil.

  3. Au un sistem performant de racire putand trage nonstop. Rabatibilitatea patului o face de distanta cu usurinta iar incarcatorul suporta și mai mult 30 de bobite ce zburda grupat frumos pe amorsorul de zgomot moartea vine cu liniste netrambitata la somnul dusmanului prin penetrarea tinti.

  4. Pot fi adaptate la lasere lanterne electrosoc sau ecolocatie or infraros cu termic. O catare poate agata si baioneta. Au un incovenient insa nu poti zdrobi capul hidri cu patul pusti…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger