AcasăNewsRomania TV, scoasă din grila TV din Republica Moldova. În schimb, au...

Romania TV, scoasă din grila TV din Republica Moldova. În schimb, au introdus 3 posturi în limba ucraineană

Romania TV, scoasă din grila TV din Republica Moldova. În schimb, au introdus 3 posturi în limba ucraineană

Postul românesc România TV a fost scos din grila TV din Republica Moldova. În schimb, au fost introduse trei posturi din Ucraina, în limba ucraineană.

La Moldtelecom a rămas doar Realitatea TV din posturile românești de știri.

România TV a dispărut din reţea

Postul Romania TV, care era preluat la liber in Republica Moldova, a disparut, concomitent, din retelele de cablu, după ce mai multor televiziuni pro-ruse li s-a ridicat licenţa, anunță România TV.

Comisia pentru Situații Excepționale, condus de premierul Natalia Gavrilița, a suspendat, pe durata stării de urgență, licența de emisie a șase posturi de televiziune:

  • Accent TV, NTV Moldova, Orhei TV, Primul în Moldova, RTR Moldova și TV6.

Aceste posturi ar fi coordonate din umbră de controversatul om de afaceri Ilan Șor, președinte al Partidului Șor, deputat în Parlamentul Moldovei, dar care este acum în Israel fugind de un mandat de arestare emis pe numele lui de autoritățile moldovene.

Victor Ciutacu acuză cenzura

Victor Ciutacu, realizator la Romania TV, a reacţionat la această decizie a Maiei Sandu, practic.

Lumea bună se uită la Maia Sandu ca la marea speranţă: a unirii cu România, a ruperii de Rusia, a democraţiei, a relansării economice.

Bine vanduta ca imagine, sprijinita pe fata de toata familia Soros, de SUA si de UE, sefa de facto a Republicii Moldova se comporta in realitate fix invers decat e creionata in portretele idilice de presa.

Niciodata n-a dat, public, doi bani pe unirea cu Romania, ba dimpotriva, s-a declarat profund suveranista.

Bucurestiul e, pentru ea, fix locul de cerseala, curent, gaze, bani, scoli si gradinite, tot ce apuca.

Si de arogante ieftine la adresa unui popor care a ajuns sa stranga cureaua si sa faca economii ca sa aiba ea ce vinde credulilor de la Chisinau si de aievea. De ruşi se rupe fix cât să-i scoată pe ai lor de la caşcaval“, a reacţionat Ciutacu.

author avatar
Andrei Ștefan