AcasăNewsRomania trimite observatori in Ucraina!

Romania trimite observatori in Ucraina!

In perioada urmatoare, Romania va trimite observatori in Ucraina, care se vor alatura misiunii Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE). Misiunea OSCE va cuprinde circa 100 de persoane.

Misiunea, asupra careia s-a cazut de acord la 21 martie, este destinata sa contribuie la aplanarea tensiunilor din zona. 19 candidati romani si-au depus dosarele pana acum pentru posturile de observatori, iar doi au fost deja acceptati, a declarat duminica ministrul roman de Externe, Titus Corlatean.  Ministrul de Externe a precizat, in conferinta de presa comuna cu omologul sau din Canada, tara care a contribuit la instituirea acestei misiuni, ca procesul continua, noteaza digi24.ro.

Cele 57 de state membre ale OSCE au ajuns la un acord pentru trimiterea unei misiuni de observatori in Ucraina. Rusia, stat membru OSCE, care initial s-a opus trimiterii unei misiuni in Ucraina, a acceptat intr-un final initiativa, punand o conditie: observatorii vor sta la distanta de Crimeea.

“Partea rusa spera ca activitatea impartiala a observatorilor internationali va contribui la depasirea crizei din Ucraina. (…) Mandatul misiunii reflecta noile realitati politice si juridice si nu se poate extinde in Crimeea si Sevastopol, care fac parte din Rusia”, a declarat Ministerul rus de Externe, citeaza sursa mentionata.

Misiunea de monitorizare din estul Ucrainei este o propunere facuta Moscovei de catre americani, pentru reglementarea crizei aparute dupa anexarea Crimeei.

Foto: epochtimes-romania.com

author avatar
Alina Costache
152 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger