AcasăNewsRomânia trimite măști de protecție în Lituania

România trimite măști de protecție în Lituania

La câteva zile de când în România purtarea măștii de protecție –  în anumite situații – a devenit obligatorie pe durata stării de alertă, aflăm despre o nouă misiune umanitară derulată de autoritățile autohtone în sprijinul țărilor care se confruntă cu noul tip de coronavirus.

Astfel, la aproape o lună de când România trimitea 90.000 de măști de protecție către Italia (DETALII AICI), în cursul zilei de joi un microbuz al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a plecat spre Lituania, având la bord 20.000 măști de protecție FFP2. Echipamentele medicale vin în sprijinul echipajelor care intervin în lupta împotriva pandemiei generată de COVID-19.

„Acestea sunt parte din rezerva de contramăsuri medicale pentru epidemia de COVID-19, constituită în România, achiziționate de către țara noastră pe baza unui grant în valoare de 10 milioane € semnat de DSU/IGSU cu Comisia Europeană prin Direcția Generală Protecție Civilă și Operațiuni Umanitare Europene– DGECHO”, transmite IGSU, via Facebook.

sursa foto: IGSU

172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger