AcasăNewsRomânia trece la treabă! Investiţie colosală pentru o nouă centrală pe gaze...

România trece la treabă! Investiţie colosală pentru o nouă centrală pe gaze naturale

Centrala-electrica-pe-gazeRomânia trece la treabă! Investiţie colosală pentru o nouă centrală pe gaze naturale

Autorităţile din ţara noastră au ajuns la concluzia că avem nevoie de o noua centrală pe gaze naturale. Astfel, România va face o investiţie de 148 de milioane de dolari pentru construcția unei noi centrale la Petromidia. Gazele naturale, principalul combustibil.

Noua unitate de producere combinată de energie electrică și termică va funcționa cu gaze naturale drept combustibil principal, mix-ul de resurse necesare fiind asigurat în proporție de 25% din procesele tehnologice ale rafinăriei și 75% din rețeaua națională.

Ce a anunţat Virgil Popescu, ministrul Energiei?

Pentru județul Constanța este o investiție extraordinară, pentru orașul Năvodari este o investiție extraordinară.

Gândiți-vă ca o aibă energie termică produsă mult mai ieftin, mult mai prietenoasă cu mediul. Iar locuitorii din Năvodari vor beneficia de un confort termic sporit”, a spus Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Noua centrala va genera anual aproximativ 11 milioane de dolari, impozite plătite către bugetul de stat. În același timp, centrala va permite o reducere semnificativă a prețului energiei electrice livrate către platforma Petromidia și a prețului energiei termice livrate către orașul Năvodari.

Ludovic Orban atrage atenția asupra nevoii de adaptare a industriilor la imperativele de protecție a mediului.

În următorii ani vom avea o perioadă extrem de dinamică de adaptare a politicii energetice și de punere în concordanță cu obiectivele care sunt stabilite prin Green Deal. Se va produce energie electrică și termică la cele mai mari randamente”, susține Ludovic Orban.

author avatar
Andrei Ștefan
376 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger