AcasăNewsRomania trebuie sa-si dubleze numarul de absolventi de facultate!

Romania trebuie sa-si dubleze numarul de absolventi de facultate!

Tehnocratul Calin Georgescu radiografiaza situatia cu care se confrunta invatamantul romanesc.

Actuala sesiune a examenului de Bacalaureat a aratat unde se afla cu adevarat sistemul de invatamant romanesc. Intr-o adevarata prapastie educationala, din care trebuie sa iesim cat mai rapid cu putinta. Nu ca sa nu mai planga parintii pe la portile liceelor, ci pentru a ne indeplini angajamentele europene ce ne revin.

Tehnocratul Calin Georgescu radiografiaza situatia cu care se confrunta invatamantul romanesc.

Unul dintre cei mai titrati experti internationali in probleme de dezvoltare durabila, Calin Georgescu, considerat de toata lumea drept viitorul premier tehnocrat al tarii, a tras un semnal de alarma cu privire la dezavantajele evidente  de ordin cantitativ si calitativ cu care tara noastra porneste pe drumul reconstructiei de dupa criza.

Se poate!

Prezent in aula ASE-ului la lansarea unei lucrari stiintifice, specialistul care a coordonat elaborarea Strategiei Nationale pentru Dezvoltare Durabila a Romaniei Astfel a aratat ca noua strategie a UE, “Europa 2020”, urmareste majorarea numarului de persoane cu studii universitare din segmentul de varsta 30–34 de ani. Numai ca, in cazul nostru,  aceasta presupune practic dublarea numarului de absolventi. Calin Georgescu a mai subliniat ca Romania detine nedorite recorduri europene negative si in ceea ce priveste rata abandonului scolar si evaluarea internationala a scolarilor din ciclul gimnazial.

Ca sa nu mai vorbim ca nici o universitate romaneasca nu figureaza in topul primelor 500 din lume. Iar daca, dupa cum a declarat probabilul viitor premier, aceste handicapuri nu vor fi recuperate, Romania va fi condamnata la inapoiere, iar decalajele fata de tarile dezvoltate se vor adanci. Cu toate acestea, Calin Georgescu se arata increzator in ceea ce priveste viitorul romanilor, aratand, in aproape orice discurs,  ca se poate depasi orice obstacol daca ne vom concentra catre solutii concrete!

 

 

 

author avatar
Toni Matei
178 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger