AcasăNewsRomânia trăieşte vremuri POLARE! Temperaturile scad puternic, vom avea și -20 grade...

România trăieşte vremuri POLARE! Temperaturile scad puternic, vom avea și -20 grade Celsius!

80 de milioane de oameni, sub alertă. O furtună de zăpadă majoră lovește estul SUA (FOTO/VIDEO)

Gata cu vremea de primăvară în mijloc de iarnă. Elena Mateescu, meteorolog ANM, ne avertizează că un val de ger urmează să lovească țara noastră.

Săptămâna viitoare se vor înregistra temperaturi de minus 10, până la minus 15 şi chiar minus 20 de grade Celsius, în condiţiile pătrunderii unei mase de aer polar.

Vremea se răceşte, de duminică

Elena Mateescu a vorbit despre temperaturile anormale înregistrate astăzi dar și despre valul de aer polar care ar urma să intre în țara noastră chiar în următoarele zile.

Astăzi, o zi mai caldă decât în mod obișnuit, temperaturile maxime se vor încadra între 5-17 grade Celsius. Vor fi ploi temporare și precipitații slabe, iar la altitudini mari vor apărea precipitații sub formă de ninsoare.

De mâine, vremea va începe să se răcească. În partea de nord a Moldovei, temperaturile maxime nu vor depăși 2-3 grade Celsius, în timp ce în sud-est vorbim de 16 grade Celsius.

Săptămâna va debuta cu o vreme în răcire în toată țara, cu temperaturi scăzute și maxime de 2-3 grade Celsius, cele mai scăzute valori în Moldova ajungând până la 5-6 grade. Minimele în diminețile de marți și miercuri vor coborî sub pragul de -10, chiar -15 grade Celsius.

Vor fi ninsori, la munte și viscol, cu rafale de vânt de 50-60 km/h„, a declarat Elena Mateescu la Realitatea PLUS.

Marţi şi miercuri, cele mai geroase zile

Un val de aer polar va intra în România începând de duminică, iar nivelul temperaturilor va scădea întâi în Moldova, unde temperaturile nu vor mai depăşi 1…6 grade Celsius şi apoi în restul ţării.

Pentru marți și miercuri dimineață, meteorologii prognozează că vremea va atinge vârful negativ din punct de vedere termic. Mercurul din termometre va coborî până la -15 chiar -20 de grade Celsius. De asemenea, vom avea parte și de precipitații sub formă de zăpadă.

Începând de astăzi se vor semnala ploi în vest, centru și nordul țării, pentru ca mai apoi acestea să se transforme începând de duminică în ninsori. Astfel, în zonele nordice și în regiunea Moldovei se vor înregistra cantități semnificative de zăpadă. Ulterior, aria ninsorilor va atinge și sudul țării.

author avatar
Andrei Ștefan
868 afisari

5 COMENTARII

  1. Asa si care-i problema? Anul trecut nu a fost acelasi scenariu de Boboteaza? Sau aveti memoria carasului de 3 secunde?

    • Problema este ca arieratii nu mai au subiecte cu care sa ne umple neuronii si patineaza numai pe aberatii !
      Lumea se degradeaza in fiecare moment si aluneca spre dezastru !

  2. clima temperat continentala. emisfera nordica.
    ianuarie sau gerar.
    ce atâta vrăjeală? pentru ceva NORMAL, de altfel.
    avem din nou o iarna blanda, in perioada contextuala de maxim solar din punct de vedere al ciclurilor solare de 11 ani in medie.
    deci… frig sau ger in ianuarie e ceva banal de normal, asa ca nu va mai c kati pe voi, literar vorbind.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger