AcasăNewsRomania, tara unde nimeni nu-i de vina

Romania, tara unde nimeni nu-i de vina

De ce-or fi legat zeita justitiei la ochi? Sa nu vada cum se fura la cantar?

Nu ai voie sa comentezi deciziile Justitiei, pentru ca slabesti increderea natiunii intr-o institutie fundamentala a statului. Pare ca doar Justitia nu stie ca, anul trecut, in august, doar 35% dintre romani mai credeau in ea. Cu 12% mai putini decat in 2015. Din vina cui? Apoi, de ce sa nu comentezi? Judecatorii sunt niste Dumnezei cu roba?

De ce-or fi legat-o pe Themis la ochi? Sa nu vada cum se fura la cantar?

Odata vezi cum se supara Consiliul Superior al Magistraturii si decide ca i-ai adus Justitiei ofense si i-ai terfelit imaginea. Din punctul meu de vedere, este problema CSM ca se supara, nu a natiunii romane. Iar natiunea, niciodata proasta, dar permanent prostita, se uita in jur si vede ca, in tara in care domiciliaza, nu numai Justitia, ci nimeni, absolut nimeni nu este de vina.

Pe cine tragi la raspundere?

In nicio dimineata nu exista jurnale fara vesti tragice. Cea mai proaspata este despre un copil decedat intr-un spital. Tatal lui si-a cautat dreptatea la toate instantele din Romania, vreme de sapte ani, dar nimeni nu era de vina. Pe cine sa tragi la raspundere daca rezulta ca a fost ca si cum copilul s-ar fi plictisit sa astepte vindecarea si s-a decis sa moara? CEDO, la care omul a ajuns cu reclamatia, a decis, insa, ca ancheta a fost superficiala, iar procesul – incorect. Ca atare, despagubiri de 12.000 de euro si redeschiderea procesului. Cazul nu este singular, mai sunt alte zeci sau sute de situatii identice si niciun vinovat. Pe de alta parte, medicii pleaca pe capete din tara, dand vina pe sistemul de Sanatate. Dar Sanatatea ridica din umeri si spune ca atat poate face. Trage-o la raspundere daca poti! Din pacate, lista nenorocirilor sau a ticalosiilor fara vinovati nu se rezuma doar la atat.

Viata, un risc permanent

In cazurile deja celebre, Mariana Rarinca, Decebal Traian Remes si Mircia Gutau, de asemenea, nu exista vinovati. Nici politistii, nici procurorii, nici judecatorii. Cei trei s-or fi dus la puscarie doar asa, cat sa ia Justitia peste picior si sa o stoarca de bani cu despagubirile. Penitenciarul – o experienta care te poate trimite, lesne, direct la balamuc. Nimeni nu este de vina. Romania a ajuns tara cea mai saraca din UE. Nu exista vinovati. Detinem locul intai la mortalitate infantila. Idem, nimeni nu este de vina. Sume imense incasate pentru deszapeziri pe autostrazi care exista doar pe hartie. Banii s-au dus si nimeni nu este vinovat. 225.000 de copii nu au acces zilnic la mancare. Nu a fost tras nimeni la raspundere, pentru ca nimeni nu are vreo vina. Haos in Invatamant, dezastru in infrastructura. Nu exista vinovati. Contracte naucitoare in dauna statului roman. Fara vinovati. Coruptie fara corupatori, ci numai cu denuntatori. Probe strambe, procurori strambi, judecata stramba. Nimeni nu este de vina. Pentru actuala stare a Romaniei nu se gasesc vinovati. Nici presedintii si nici guvernele.

Nimeni nu este de vina in tara in care viata a devenit un risc, iar moartea un lux.

author avatar
Valentin Boeru
1.348 afisari

2 COMENTARII

  1. Felicitări neobositului și curajosului ziarist Valentin Boeru. Cel puțin ultima parte a articolului am salvat-o în PC, ca să-mi pun sângele în circulație de câte ori mă cuprinde lehamitea de țara care nu va mai fi decât o zonă cu unele regiuni nesemnificative. Dumnezeu să vă binecuvânteze bunule ziarist Boeru!

  2. Apreciez subterfugiul cu „pentru actuala stare a României…”, dar cred ca trebuia desfasurat: 1. un procuror general care o da la scaldat la fiecare declaratie; 2. un procuror-sef DNA cu o prestatie publică sub orice critica, ce minte de la un comunicat la altul si nu se pune de acord cu procurorul general cum sa minta; 3. formațiuni etnice maghiare care isi fac de cap nestingherite; 4. un presedinte care nu este capabil sa recunoasca rezultatul alegerilor si ca minoritatea se supune majoritatii; 4. acelasi presedinte care actioneaza badaraneste impotriva propriului guvern; 5. judecatori care au dat 47.000 de mandate de interceptare anul trecut, ceea ce arata ca fiecare al 425-lea cetatean roman a fost un pericol pentru siguranta nationala (ABERANT!); un serviciu secret care si-a executat un om ca sa mute Binomul la alt pol de putere; 6. o coruptie imensa in cadrul aceluiasi serviciu secret. Si tot asa…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger